2,4 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren


Eerste opdracht voor nieuwe beveiliger InfraWatch

Geavanceerde camera's op Drachtster rioolwerk

Publicatie: 
do 24 december 2015 21.00 uur

DRACHTEN -

De allereerste opdracht voor het nieuwe Drachtster beveiligingsbedrijf infraWatch kwam uit de directe omgeving. Aan de Noorderhogeweg in Drachten-Noord staan de allernieuwste camera’s met de lenzen gericht op werkzaamheden aan de riolering bij de nieuwe fietstunnel.


Nieuwe generatie camerabewaking
Camerabewaking op bouwplaatsen is inmiddels een bekend fenomeen. De preventieve werking is onomstotelijk bewezen. Maar toch waren de systemen tot voor kort nog allesbehalve volmaakt. Onscherpe beeldregistraties en trage meldingen aan alarmcentrales waren hiaten waaraan het nieuwe Drachtster bedrijf InfraWatch grondig gewerkt heeft. Het resultaat is een camerabewakingssysteem van een nieuwe generatie.


Ontstaan vanuit de praktijk
InfraWatch is ontstaan als professioneel bewakingssysteem vanuit het grondverzetbedrijf Gebr. Algra. Omdat bestaande systemen onvoldoende functioneerden naar de eisen en inzichten van de Drachtster ondernemers, ontwikkelden ze samen met gespecialiseerde partijen een bewakingssysteem van de nieuwe generatie. Hoogst geavanceerd, eenvoudig van opzet, en overal snel toepasbaar. Met name bouwbedrijven, weg- en waterbouwbedrijven en nutsbedrijven zien daar inmiddels de voordelen van in.


Geen loze alarmen
InfraWatch onderscheidt zich van de gangbare bewakingssystemen door de 180 graden 6 megapixel camera, met een grote reikwijdte en loepzuivere beelden. Het voordeel van die beeldkwaliteit is het maken van onderscheid tussen werkelijk en loos alarm. Veranderende lichtomstandigheden, ronddwarrelende bladeren en neerslag worden als zodanig herkend, waardoor loze alarmmeldingen tot een minimum worden gereduceerd.

Directe opvolging op meldingen
Wel een alarmmelding? Dan is het een serieuze zaak. Met behulp van onze eigen meldkamer beveiligt InfraWatch 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Verdachte detectiemeldingen worden vanaf de camera direct doorgestuurd naar onze meldkamer. Mocht er sprake zijn van een inbraak of vandalisme, dan worden de beelden ook doorverzonden naar de politiemeldkamer.

“Goed kijken is al gauw meer dan het halve werk”, aldus de initiatiefnemers van InfraWatch. “En daarbij kijken we ook graag naar schone techniek. Ons InfraWatch systeem is volledig Co2 neutraal, dankzij de combinatie van zonnepanelen en energiecellen. Bewaking staat nu eenmaal in dienst van duurzame belangen.”

FOTONIEUWS
   

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

2,4 °C

Meting: 08.25 uur

18 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden