13,6 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Drugsafvangactie na overlastmeldingen

Publicatie: 
vr 17 februari 2012 09.41 uur

DRACHTEN -

De politie heeft donderdag naar aanleiding van meerdere overlastmeldingen door de verkoop van softdrugs vanuit woningen aan de Hooizolder in Drachten een afvangactie gehouden. Tijdens zo'n actie controleert de politie personen die de betreffende woning bezoeken omdat het vermoeden bestaat dat er sprake is van drugshandel.

Bij de eerste woning werden zes verdachten aangehouden nadat zij een kort bezoek aan de woning hadden gebracht. Een bezoeker werd niet aangehouden. Wel werd van hem een getuigeverklaring opgenomen. Vervolgens bezocht de politie de woning waar de 41-jarige bewoner werd aangehouden. De man gaf toestemming om de woning te doorzoeken waarbij in de kamer een zak met hierin 35 gram wiet werd aangetroffen. Ook nam de politie drie gram cocaïne en drugsbenodigdheden zoals een weegschaaltje en gripzakjes en een klein geldbedrag in beslag.

Bij de tweede woning werden drie verdachten aangehouden nadat zij een kort bezoek aan de woning hadden gebracht. De 55-jarige bewoner werd aangehouden. Na toestemming van de bewoner troffen de agenten in een slaapkamer een kussensloop met ongeveer 1 kilogram wiet aan. Daarnaast nam de politie drie doosjes met nieuwe en gebruikte gripzakjes in beslag. Daarnaast werd een spiegeltje met enkele lijntjes harddrugs, meerdere gripzakjes met wiet, een grote weegschaal met wietresten erop en drie grote zakken waar wiet had ingezeten, aangetroffen. In de vriezer vond de agenten een gripzakje met vermoedelijk speed.

Zes van negen verdachten die zijn 'afgevangen' hadden drugs bij zich waarvan een persoon minderjarig was. Alle drugs en materialen om drugs te vervaardigen zijn in beslag genomen. Beide bewoners zijn ingesloten voor nader onderzoek.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

13,6 °C

Meting: 00.35 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden