Account
Logo
Zoeken
16 °C

Crisisnoodopvang Drachten verlengd tot 1 september 2024

Publicatie: 10 mei 2023, 12.25 uur

Reacties

Sopdop26 uit Boornbergum

2x 6 weken toch Jan Rijpstra?

10-5-2023
waldpyk69 uit Dokkum

Heb jij er last van sopdop? Met je domme comantaar

Like
10-5-2023
elcapitan uit Drachten

Het Fries Congrescentrum Drachten wordt vanaf 15 augustus beschikbaar gesteld voor de crisisopvang van asielzoekers uit Ter Apel. Dat besluit heeft het gemeentebestuur van Smallingerland genomen op verzoek van de Veiligheidsregio Fryslân.
Dat schrijft Omrop Fryslân. Het Rijk had de veiligheidsregio's gevraagd om tijdelijk noodopvangplaatsen te realiseren. De opvang in Drachten is voorlopig voor 6 weken, met een mogelijke verlenging met nog eens zes weken. Er kunnen maximaal 225 mensen worden opgevangen.

Hoezo, dom kommentaar?? Opvang prima voor waar het echt nodig is, maar bedonder de bevolking niet met toezeggingen waarvan je weet dat die niet haalbaar zijn. Of noemen we dit "leugentje om bestwil" als ze er 1 keer zitten hebben wij de regie en gaan toch gewoon door. Eerlijkheid in de politiek is heel,heel ver te zoeken. Het klootjesvolk buigt leidzaam hun nederige hoofd. Nederland stevend af op een asielzoekers ramp die zijn weerslag niet kent.

Like
10-5-2023
zakhooi uit Houtigehage

Ben ik helemaal met je eens

Like
10-5-2023
advertentie

henkdijk uit Ezinge

niet best

10-5-2023
Jaegermeister mon uit Drachten

Gelukkig is het draagvlak groot 😂

10-5-2023
Maarten Zeilstra uit Dokkum

Een goede keuze. Dit is veel beter dan overal her en der noodopvangen uit de grond stampen en weer afbreken. Dankzij slecht landelijk beleid en sluiting van azc's is dit uiteindelijk zo gekomen. En uiteraard veel te weinig nieuwbouw.

10-5-2023
rommie uit Aldwâld

Beleid is gewoon slecht, ook vanuit de EU. Opvang moet gewoon in de regio. Coa is een bedrijf geworden. En je hebt het over nieuwbouw. Ja veel mensen wachten al jaren op een huurhuis. Maar nu hebben statushouders voorrang. Hey is zo krom als maar kan.

Like
10-5-2023
janez uit 't Waar

no sa sa ist rommie waardeloos gewoon

Like
10-5-2023
sake1 uit Surhuisterveen

Wisten ze van te voren ook al. Niet best.

10-5-2023
Kareltje uit Holwert

Wat een verassing de verlenging, daar had niemand op gerekend 😂😂😂😂, geen probleem, beter permanent open houden, zo te horen is er totaal geen overlast dus mooi open laten.

10-5-2023
rom33 uit Surhuisterveen

Die overlast komt niet op de media

Like
10-5-2023
golfflog uit Drachten

Kan nog veel bij gebouwd worden.. Ruimte genoeg op het terrein.. net zoals vorig jaar in de vakantie een brief naar de omwonenden sturen dat het in september toch nog weer met een half jaar verlengd gaat worden.

10-5-2023
Maarten Zeilstra uit Dokkum

Het kost de staat toch veel meer geld als je het steeds verplaatst? Dit is toch veel beter voor de mensen en efficiënter. Dat bekrompen 'not in my backyard' in Drachten is toch zo 1988.

De locatie is ook nog eens super goed, mooi afgelegen zodat alle bange Drachtsters er verder geen last van hebben en de woonwijk er naast merkt er helemaal niets van.

Like
10-5-2023
advertentie

Kareltje uit Holwert

Spermarkten en andere winkels hebben er ook helemaal geen last van, al dat negatieve nieuws van de laatste tijd was allemaal fake nieuws.

Like
10-5-2023
elcapitan uit Drachten

Dhr. Zeilstra uit Dokkum zou zich eerst misschien beter in de geschiedenis van de opvang van ontheemden in Nederland kunnen verdiepen. "NOT IN MY BACKYARD" werd eind jaren 1930, toen Duitse joden naar Nederland vluchten voor het nazi geweld "Kristalnacht" al bedacht. Opvang zou in de buurt van Koningin Wilhelmina gebouwd worden. Niet in mijn achtertuin dit volk was haar credo, Westerbork werd derhalve dan maar opgetuigd. Dus, toch zo 1988 slaat nergens op.

Like
10-5-2023
Tibozino uit Beetsterzwaag

Overlast genoeg. Kippenhokken worden in de nacht leeg gejat, vechtpartijen bij het winkelcentrum de Drait, staan overdag gewoon bij mensen in de voortuin te pissen, veel diefstal bij dr supermarkten enz enz. Walgelijk.

Like
10-5-2023
nona uit Drachten

Tibozino klopt helemaal!

Like
11-5-2023
boekebaaske uit Damwâld

En volgend jaar gewoon weer hoor. Er is niks tijdelijks aan, gewoon weer een leugen.

10-5-2023
Dixi01 uit Drachtstercompagnie

It is spitich dot dizze neadopfang hjir yn't Drachten pleatst wurre. Tink sels dat hja better te plak binne yn gruttere stêden.

10-5-2023
Frieskk uit Drachten

Heerlijk al die open deuren weer.

Waarom dan allemaal politie in burger de laatste maanden in Drachten? Ivm massale diefstallen in centrum.

https://nos.nl/artikel/2474452-winkeldiefstal-door-asielzoekers-in-ter-apel-neemt-toe-ondanks-maatregelen


10-5-2023
Kareltje uit Holwert

Fake nieuws Frieskk, van de media, helemaal niets aan de hand 😂

10-5-2023
zeekoe uit Harkema

Kan de gemeente en burgemeester Jan Rijpstra niet gewoon toegeven dat het een heel mooi verdienmodel is? Al die sentimentele praatjes…..blegghhh

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5345488/gemeente-krijgt-2500-euro-opvang-plek-asielzoekers

10-5-2023
Tibozino uit Beetsterzwaag

Daar gaat t om. Om alvast een potje te maken voor de fouten die nog met dat zwembad gemaakt gaan worden op te vangen

Like
10-5-2023
Sjibbe uit Surhuisterveen

Het woordje tijdelijk, word straks definitief. De opvang mogelijkheden moeten worden herzien voor Nederland en hierop worden aangepast. Het slot op de deur bij de grens nu het nog kan.

10-5-2023
zeekoe uit Harkema

Helaas kan het niet want Nederland is uitgeleverd aan de EU en er zijn bindende afspraken gemaakt. Nederland is geen eiland dus dat feest gaat niet op. Collectief anders stemmen zou het wel kunnen voorkomen maar dat is een utopisch beeld en gaat NOOIT gebeuren. Genoeg lui die in koor zingen ‘jij bent welkooooooom, welkooooom in mijn land’.

Like
10-5-2023
aussie2 uit Eastermar

De Linkse droom in werking!

10-5-2023
Hertog-jan drinker uit Houtigehage

Nokko wil wel Oekrainse vrouwen opvangen.

10-5-2023
henkdijk uit Ezinge

ik ook wel

Like
10-5-2023
nokko22 uit Houtigehage

aleen mooie van 18 tot 30 jaar

Like
11-5-2023
Kotejebe uit Drachten

De gebruikelijke reacties zonder eigen oplossing binnensmonds brakend de meest absurde voorbeelden . Lekker framen en opblazen. De hemeltergende verwendheid van de Nederlandse kleinburger: alles moet om hém, zijn omgekeerde vlaggetje, zijn rancune en zijn gehaktbal draaien. Henk en Ingrid zijn zielig en niemand anders. Er is geen wereld buiten Vinexië dus what the hack met die vluchtelingen bah.

10-5-2023
zeekoe uit Harkema

Tuurlijk man! We gooien 20 miljoen mensen in dit land! Wat maakt dat uit of we het kunnen opbrengen of dat er huizen voor zijn. Gewoon komen joh! Waarom niet 25 miljoen mensen op dit kleine stukje aarde.

Oh oh oh wat een domheid van een reactie!

Like
10-5-2023
m82 uit Drachten

niet best rom33, die komen binnenkort wel de verkeerde tegen..

10-5-2023
lebuinus uit Twijzel

Bytsje ynskikke; der komme nog folle mear by!

10-5-2023
MijnOpinieVoorU uit Drachten

Waarom niet meteen tot 2027? En ook meteen aansturen op extra nood-accommodaties voor nog zo'n 1000 man. Liefst alleenstaande mannen tot 25 jaar. Dan kunnen de omwonenden nog eens nadenken over hun opstelling ten opzichte van de ondernemer destijds toen die aangaf graag meer leuke events, ter vermaak van de bevolking, naar het centrum/terrein te halen.

Dank je wel, omwonenden!

10-5-2023
zeekoe uit Harkema

Wel even in perspectief bekijken hè…

De man waarom het gaat mocht niet meer dan een beperkt aantal evenementen plaats laten vinden op jaarbasis. Het grappige is…..dat notabene voor een evenementencentrum! Dus de man werd beperkt in zijn ondernemersmogelijkheden. Dat heeft hem financieel genekt. Staat dus VOLLEDIG los van wat de bewoners ervan vonden.

Like
10-5-2023
elcapitan uit Drachten

DRACHTEN - Het Fries Paarden- en Congrescentrum Drachten krijgt geen uitbreiding van haar niet paardgerelateerde activiteiten. De gemeenteraad van Smallingerland stemde dinsdagavond in met het voorstel van het college om het bestemmingsplan niet aan te passen.

De meeste partijen zien geen argumenten om af te wijken van het advies van het college. Directeur Johan Brandsma wil graag een verruiming van zijn mogelijkheden om de exploitatie van de hal rendabel te maken. De buurt is daar tegen.

De laatste zin laat toch iets anders vermoeden.

Like
10-5-2023
zeekoe uit Harkema

Uiteindelijk heeft of had de buurt niks te willen! Dit is besluitvorming van de gemeente geweest en uiteraard was de buurt hier vooringenomen mee.

Like
12-5-2023
Boekemoantsje uit Hongerige Wolf


De beslútfoarming fan de gemeente is foar in grut part basearre op de miening fan de omwenners, sadat de buert der úteinlik hast alles mei te krijen hat.

Like
woensdag 24 mei
advertentie

brainder uit Drachten

ahahaha draagvlak groot. Ja, zolang ze niet in de elite wijken zitten is de draagvlak groot bij degene die het geld oplevert.

10-5-2023
spier1 uit 't Veen

Zo, blijft het vertrouwen in de politiek mooi groeien.

10-5-2023
waldrinner uit Drachten

Woon in de omgeving en ik kan alleen maar zeggen dat ik totaal geen overlast heb van die mensen. Over vechtpartijen, diefstallen, e.d. hoor ik ook van omwonenden nooit iets. In de opvang waar het hier om gaat verblijven alleen gezinnen. Van mensen die naar de bijeenkomst in de Skammel in de Trisken
zijn geweest, hoorde ik dat er inderdaad meer positieve dan negatieve reacties waren. Daar waren de lui die op deze site steeds zo schelden, beschuldigen en beledigen, natuurlijk niet heen gegaan. Dat zijn alleen maar helden thuis achter hun laptop, die durven niet met de burgemeester en de ambtenaren in gesprek, want dan krijgen ze tegenspraak en feiten te horen. Dan zijn verdachtmakingen en wantrouwen op afstand toch wat makkelijker...

10-5-2023
zeekoe uit Harkema

De mensen waar jij het over hebt zijn mensen die nadenken over het leven en ervaren de misstanden als radeloos en overmacht. Het is vechten tegen de bierkraan.

Denk je echt dat negatieve geluiden op zo’n bijeenkomst gehoord zullen gaan worden door de gemeente? NEEN! Totaal onnodig om bij zoiets aanwezig te zijn. Oké, nu zitten er wellicht gezinnen en kinderen maar voor hoe lang?? Kom op en sta met beide benen op de grond en reageer toch niet zo vanuit emotie.Ben wel benieuwd hoe de supermarkt managers dit allemaal in de omgeving tot nu toe dit ervaren😉

Like
10-5-2023
excellence uit Drachten

Dit lijkt mij meer een reactie uit emotie. Er wordt meermalen gezegd dat hier uitsluitend gezinnen wonen. Van enige overlast is nauwelijks sprake in de aangrenzende wijk. En ik heb meer vertrouwen in de bewoners van deze wijk dan het geraaskal van mensen die daar niet eens wonen.

Like
10-5-2023
zeekoe uit Harkema

Het zou eerst ook voor 6 weken zijn en daarna nog eens 6 weken maar dat was het echt hoor! Euhhhh nee dus! Trouwens politiek of een ambtenaar kun je NOOIT vertrouwen. En je bent echt aan het generaliseren of heb je ALLE buurtbewoners gesproken? Bovendien zullen ze anders piepen als uiteindelijk toch wordt besloten om jonge knullen tussen 15 en 40 hier naartoe te halen. Dan wordt het een ander feestje…

Like
12-5-2023
eksteroog uit Eastermar

het Nederlandse volk moet van Kaagje straks flink bezuinigen want de pot is leeg

en men geeft zomaar 4 tot 5 miljard uit aan asielzoekers wat een bodemloze put blijkt te zijn

hoe kun je zoiets nou goedpraten

10-5-2023
Kareltje uit Holwert

Mooi geschreven waldrinner, kunt u mij vertellen waar alle nieuwsberichten van winkeldiefstellen, vechtpartijen enz enz door deze groep vandaan komen ? allemaal uit de duim gezogen?

10-5-2023
excellence uit Drachten

Welke verhalen Kareltje? Je bedoelt de verhalen uit Ter Apel neem ik aan. Dat heeft geen betrekking op deze opvang en/of aangrenzende wijk. Stemmingmakerij is u niet vreemd. Dat heb ik vaker bij u gezien.

Like
10-5-2023
Kareltje uit Holwert

Ja excuses, Drachten is nog nooit negatief in het nieuws geweest omtrent de asielzoekers 🤔

Like
10-5-2023
excellence uit Drachten

Wat betreft deze opvang is dat inderdaad zo. Dat weet u ook wel. Maar ja, het zijn wel asielzoekers natuurlijk. Die zijn nooit te vertrouwen, toch? Zelfs niet als ze met hun gezin vluchten voor oorlog en geweld. Toch? Misschien is niet alles zo zwart wit als u denkt.

Like
10-5-2023
jan61 uit Drachten

verlengen verlengen verlengen verlengen verlengen ach ja zijn wij wel gewent !

10-5-2023
Kotejebe uit Drachten

Het is verrassend dat mevrouw zeekoe volledig inhoudsloos weet te reageren. Maar ook de ander primed door te zeggen dat ik 20 miljoen mensen op dit kleine stukje aarde extra wil laten vestigen. Dat staat nergens op en tekent de one liner reacties van diegenen die zich liever afwenden. En zelf niets willen bijdragen aan de 110 miljoen mensen in se wereld die op de vlucht geslagen zijn. Overigens zeekoe mede veroorzaakt door “onze jongens “ die actief waren in oorlogen waar ze niets te zoeken hebben. Maar ja grondstoffen enzo natuurlijk ergo bombardeer vrolijk mee laat de bevolking op de vlucht slaan en sluit daarna je grenzen. Geschiedenis herhaalt zich….

10-5-2023
trisken2 uit Drachten

De omwonenden waren de activiteiten in het FCD zat, maar nu hebben constant activiteiten. Overlast nee hoor !!!

10-5-2023
rom33 uit Surhuisterveen

Alle woningzoekenden maar naar het gemeentehuis. Voor Probeer een urgentieverklaring aan te vragen. Dit is een document dat je kunt aanvragen bij de gemeente. Met zo'n verklaring kom je niet op de wachtlijst van een woning, maar krijg je voorrang. Vaak heb je binnen een aantal maanden een nieuwe woning. Voordat er nog meer statushouders je voor zijn met de kruiwagen vol vrijwilligers.

10-5-2023
mien jong uit Grootegast

HOERAAAA VOOR COA EN D66 onze eigen volk bij de voedselbank en andere schitt, GEWELDIG geregeld

10-5-2023
Km-rider uit Drachten-Azeven

Burgemeester binnenkort .....Le Roy binnenkort: Wat en dorp daar... Proost

10-5-2023
diuwer uit Boornbergum

landbouwgrond zat rondom boornbergum laat ze maar komen tot de verkiezingen blijven dan eigen paspoort inleveren ivm trips naar thuisland

10-5-2023
Mutsiebutsie uit Drachten

@waldrinner, ik woon ook in de wijk bij deze opvang. Nog nooit enige overlast gehad of ook maar iets vernomen. Ik hoor van anderen ook niks. Bij de bushalte is het iets drukker dan normaal, verder merk je er niks van. Hier in de buurt worden woningen onderverhuurd aan gastarbeiders, meest Polen, nou die geven meer last dan dat hele opvangcentrum.

10-5-2023
Juistumus uit Drachten

Maanden terug meerdere keren gepost dat het niet om oekrainers betreft die hier worden opgevangen.
Bericht werd meerdere malen verwijderd door de redactie.

Lees nu in dit nieuwsbericht dat ik dus toch gelijk had.

Goedzo redactie, linkse kwakzalvers.

10-5-2023
advertentie

age uit Rottevalle

De reacties lezend, lijkt het alsof mensen buiten Drachten meer last hebben van azc ers, vluchtelingen dan direct omwonenden?

Frieskk u heeft het over 'massale diefstallen in centrum' maar komt dan met een artikel over Ter Apel'?
Heeft u dat artikel en andere nieuwsberichten trouwens echt goed gevolgd?
Dan weet u toch dat de overlast daar wordt veroorzaakt, door 10% van de asielzoekers nl kansloze gelukszoekers/ criminelen uit Noord Afrika?

Kareltje, jij schreef eerder over deze opvang in Drachten, dat we maar moesten wennen aan dagelijkse overlast veroorzaakt door deze asielzoekers?
Waar kan ik DEZE dagelijkse berichten over overlast door asielzoekers in Drachten terugvinden?

vr. gr. respect


pe es


Kan iemand mij uitleggen, waarom zij/hij vindt dat zij/hij meer recht heeft op onderdak, onderwijs, inkomen zorg, hulp en GELUK, dan iemand geboren in bv Syrie ?

10-5-2023
Neef Herbert uit Leeuwarden

💖

Like
10-5-2023
Juistumus uit Drachten

Als dat de logica is age, waarom doneer je dan niet al je bezit naar afrika? Waarom sta je niet daar in de woestijn die arme hongerende kindertjes te voeden?

Waarom heb jij meer recht op jouw bezittingen dan iemand willekeurig aan de andere kant van de wereld die dag in dag uit verhongert.

Misschien vanwege privellege? waar wij middels van mogen genieten dankzij bloed zweet en tranen van onze voorvaders?

Of ben je zo iemand die liever ziet dat al het rijkdom en apartheid van nederland verdwijnt voor de noorderzon in ruil voor "diversiteit" propoganda.

Like
10-5-2023
Kareltje uit Holwert

Age, er is niemand die u kan vertellen waar deze nieuwsberichten te lezen zijn, als ze aan u voorbij gaan zegt genoeg, dat was allang bekend, en zeker hebben net zoveel recht als ons op onderwijs, inkomen, zorg, hulp en geluk, maar dan in Syrië, zolang als ze allemaal hier heen komen is er daar niemand meer die in voorgestelde voorzieningen kunnen uitvoeren.

10-5-2023
age uit Rottevalle

Niemand beweert dat ze ALLEMAAL hier heen (moeten) komen Kareltje, dat beweer jij.

Nog even over die nieuwsberichten Kareltje, er is dus niemand die mij kan vertellen, WAAR ik DEZE nieuwsberichten over DAGELIJKSE overlast veroorzaakt door asielzoekers in Drachten kan lezen?

Heb je daar cijfers van?

Wist je trouwens dat de overgrote meerderheid vluchtelingen, niet crimineel is, maar gewoon net als iedereen graag onderdak enz wil?


10-5-2023
mien jong uit Grootegast

KIJK HIER DRACHTEN - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat jongeren in het asielzoekerscentrum in Drachten weer voor overlast zorgen. Er worden onmiddellijk extra beveiligers en COA-medewerkers ingezet, meldt Omrop Fryslân. Ook wil het COA Bureau Jeugdzorg inzetten om de jongeren te begeleiden.
Extra beveiligers azc Drachten om overlast - Telegraaf

Like
11-5-2023
Kareltje uit Holwert

Lekker in uw bubbel blijven genieten Age, ik stop met op u reageren, niet uit onmacht, maar tegen mensen ingaan zoals u is totaal zinloos, fijn avond nog.

10-5-2023
riemersma uit Dokkum

Kareltje: Een vraag aan u om het even helder te krijgen: Is het zinvol om op u te reageren? Is dat zinvol of volkomen zinloos?

Like
10-5-2023
Kotejebe uit Drachten

Kareltje kent maar 1 dialoog namelijk een stereotype monoloog tegen iemand ingaan is zijn motto. Dus zorgvuldig door de ander gebruikte argumenten ontduiken en vermijden.Kareltje gaat volledig voorbij aan feiten zoals de Nederlandse helden die meewerkten aan bombardementen in Syrië Afghanistan Irak en voormalig Joegoslavië . Dat daardoor geen infrastructuur meer bestaat om in stand te houden snapt hij niet.
Daar mensen daarom vluchten ook niet wel houdt hij ze het liefst buiten zijn zicht. Zoals de joden die in 1940 wanhopig NL probeerden binnen te komen ja Kareltje toen deden we de grenzen ook al dicht.

10-5-2023
age uit Rottevalle

Kareltje, je vraagt eerder hierboven, aan Waldrinner, een 'omwonende' of die jou kan vertellen, waar alle berichten over overlast veroorzaakt door DEZE GROEP vandaan komen?

Je weet het dus zelf ook niet?

Of zijn voor jou, ALLE asielzoekers, hetzelfde en zijn het niet allemaal individuen, personen?


Justhumus, ik vraag me regelmatig af, waarom ik meer recht heb op bezittingen etc, dan anderen, bv in Afrika, U nooit?

Ik doneer niet al mijn bezittingen naar Afrika, maar probeer op mijn manier wel iets te geven, te delen en daarom vind ik het ook goed dat wij als welvarend land vluchtelingen onderdak bieden.

Veel van onze voorvaders hebben inderdaad als veenarbeiders bloed, zweet en tranen gegeven, net als de voorvaders van sommige vluchtelingen (tot slaaf gemaakten)

10-5-2023
Kareltje uit Holwert

Wat een aandacht krijg ik toch, zo te lezen ben ik nog te dom om voor de duvel te dansen, vraag mij heel eventjes af wat voor mensen zich toch met mij bezig zijn, maar tegelijk weet ik uit welke hoek het komt, het kleine groepje die je op 1 hand kan tellen, ondanks dat ik vreselijk dom ben volgens het kleine zeer intelligente kleine groepje, ben ik enorm gelukkig, denk zeker te weten dat het kleine groepje dat niet is.

10-5-2023
riemersma uit Dokkum

Kareltje, een vraag: Om het helder te krijgen: Is het zinvol om op jou te reageren of is dat volstrekt zinloos?

Like
10-5-2023
oud sumarder uit Sumar

stokojedno:Om vluchtelingen te helpen[natuurlijk]Maar er zijn geen 110 miljoen vluchtelingen,het is een grote volksverhuising.
Ieder weet tegenwoordig hoe de vork in de steel zit, ook in het buitenland. Als iemand in nederland zei: ik wil niet weer terug, het is hier lui lekker land.
En zolang ze in Brussel beslissen. Moet je maar aannemen wat Rutte zei:maar wennen aan het [nieuw noormaal!]

11-5-2023
Lorredraaier uit Buitenpost

Een revolutie zal er nooit komen, Nederland is in vele opzichten onleefbaar aan het worden dit jaar weer ca.10 miljard. Je krijgt een complete tweespalt
in de maatschappij.

11-5-2023
nordeney uit Kollumerpomp

Gelukkig dat deze mensen ook plek krijgen. Je moet zelf maar eens in deze situasie zitten. Ze vragen er echt niet om hoor.

11-5-2023
Lorredraaier uit Buitenpost

nordeney. Deze aantallen kan Nederland niet aan met de beste wil van de wereld niet.

11-5-2023
poezenbeest uit Holwert

Ah, altijd fijn zo'n nieuwsbericht waarbij je weet dat de racistische trollen weer uit hun holen komen gekropen

11-5-2023
zeekoe uit Harkema

Hou toch op man! Alles wat maar niet in je straatje past is racistisch natuurlijk. Oprecht kun je je zorgen maken over waar Nederland naartoe gaat toch? En er zijn genoeg kritische noten te kraken lijkt me. Opzich kun je het de mensen die hier naartoe komen ook niet echt kwalijk maar het linkse overheidsbeleid deugt lang niet. Maar racistisch???? Echt van het padje af jij.

Maar ja, je bent je ei weer kwijt hè….zucht

Like
12-5-2023
nona uit Drachten

Coa betaald goed geld aan gemeenten. Sluit mooie deals met huizen bezitters en makelaars/huisjesmelkers en winstgevende bedrijven die huizen bezitten.

11-5-2023
advertentie

m82 uit Drachten

Zo is dat Nona
De COA bestaat bij de gratie van de intocht van vluchtelingen, daar zitten ook gewoon mensen die er bij gebaat zijn dat dat dus door blijft gaan.

Natuurlijk is het kabinet hoofdverantwoordelijk voor de beslissingen maar de COA is er ook erg bij gebaat dat dit gebeurd. Vanuit het COA hoor je alleen "er moeten meer huizen komen, er moet meer opvang komen", je hoort ze nooit zeggen "de instroom moet minder, we moeten een (tijdelijke) stop in invoeren, er moet sneller tot uitzetten of weigeren overgegaan worden". Dat COA heeft er alle belang bij dat er zoveel mogelijk deze kant opkomen. Het IND heeft er alle belang bij de procedures zo lang mogelijk te laten duren. Feitelijk houden ze Nederland daarmee in de wurggreep en de massa's die hier naartoe komen terwijl er geen plek is en/of verblijfsvergunning zijn de lachende derde.

Like
11-5-2023
elcapitan uit Drachten

Kareltje, je zet jezelf nu een beetje te kakken. Je doet nu net of reageerd iedereen op je, krijg je met verbazing veel reacties. Maar is het niet zo, dat als dit item met name aan de orde is, jij de eerste bent die roept om Age of Riemersma. Dit, omdat zij nog niet hebben gereageerd.

Voorbeelden:
Haat alle witte mensen! opgelazerd, hoe lang willen de ontkenners dit nog vol houden Age?
Kareltje uit Holwert

Age??
Drachtsterrijder uit Drachten
woensdag 3 mei
• Reageer

Age is aan het eten en zich aan het voorbereiden op de preek.
Kareltje uit Holwert

Het lijkt mij dat jij zonder de reactie van hun niet kunt discuseren, dit laatste is overigens niet wat jij doet. Je schept er vreugde in om je gal te spuien als de genoemde 2 tocht met hun reactie komen. Welliswaar zijn dit nagenoeg altijd reacties op jou en andere reageerders hun schrijven en niet een mening over hoe zij hier in staan. Dit laatste hoeft natuurlijk ook niet. Ik kan mij levendig voorstellen dat wanneer een kabinet niet weet hoe ze deze ramp/puinhoop op orde moeten brengen, zij dat wel weten. Dus zwijgen we daar maar over.

Welvarend Nederland;

Een paar feiten: de drie rijkste Nederlanders bezitten meer dan ruim de helft van alle Nederlandse huishoudens bij elkaar. De bovenste 1 procent is goed voor bijna een kwart van het totale vermogen. De onderste 60 procent van de Nederlandse huishoudens bezit slechts 1 procent van het totaal.

OORDEEL ZELF.

11-5-2023
Kareltje uit Holwert

👏👏👏👏👏

11-5-2023
Kareltje uit Holwert

En elcapten u heeft deels gelijk, zal mij bij deze ook niet meer verlagen, uitdagen nog reageren op het linkse kliekje.

Like
11-5-2023
riemersma uit Dokkum

Er staat nog wel een interessante vraag voor je open Kareltje... Is het zinvol of zinloos om op jou te reageren??? Maar misschien heb je alleen maar een boodschap VOOR een ander en geen boodschap AAN een ander ?!?!?!

Like
11-5-2023
age uit Rottevalle

Laatste van mij.

Elcapitan, interessant laatst deel van je reactie, over 'welvarend Nederland'


IK kan me aardig vinden in jouw 'feiten': een kleine groep rijken, bezit heeeeeeeeel veeeel van het totaal vermogen van ons land.

IK zet wel vraagtekens bij de onderste 60%, dat slechts 1% van het totaal bezit?

Vlgs mij kan de bovenste helft van die 60 % nog redelijk tot goed rondkomen? meer auto's per huishouden, 2x per jaar op vakantie, wintersport, 2e en 3e huwelijk etc.

Maar in het 'welvarend Nederland, leeft een deel onder de armoede grens en dat deel is door de crisis', banken, energie en oorlog groter en armer geworden.

Wat naar mijn oordeel echt schrijnend is dat een deel rijkeren van 'captains of industry, tot commissarissen en groot aandeelhouders van energiebedrijven, winkelconcerns, banken etc nog veel rijker is geworden.

DAT is dus neo liberalisme, kapitalisme, vrije markt en niet de schuld van de vluchtelingen en links!

vr. gr. respect

pe es

Jouw denkbeeld dat wij wel weten, hoe we deze ramp /puinhoop, op orde moeten brengen is vererend, maar als jij mij zou vragen:

WEET IK VEEL , want IK WEET NIET VEEL!

Mijn enigste advies:

Let een beetje op jezelf en elkaar

11-5-2023
elcapitan uit Drachten

Age, eerst even mijn exuus voor mijn typefout, ik had het wel gezien maar kon deze niet meer herstellen. Sta mij toe dat ik deze zin nog even plaats in de juiste bewoording: (Ik kan mij levendig voorstellen dat wanneer een kabinet niet weet hoe ze deze ramp/puinhoop op orde moeten brengen, zij dat dan wel zouden weten. Dus zwijgen we daar maar over.) Als je het wel had geweten, had je er denk ik wel iets aan gedaan. Sorry.

de welvaart; deze feiten zijn niet van mij zelf maar door mij gelezen en opgemaakt door mensen die daar voor zijn opgeleid.
Ook wil ik je laten weten dat ik niet denk dat alles de schuld is van de vluchtelingen en van links. (Dit laatste kom je ook met regelmaat tegen) Waar ik moeite mee heb is, dat er geen stop op de toestroom gezet kan worden. Als je als welvarend/weldenkend land iedereen maar beloofd dat er onderdak etc. voor je is en dat achteraf blijkt dat dit een lege "huls"is, ja, dan ontstaan er irritaties. Als je om draagvlak te krijgen voor opvang, dit zegt en anders doet, raakt de bevolking ook geïiriteerd.
Alleen is het natuurlijk schrijnend wat voor verwensingen en oplossingen sommigen hier aan dragen. Dit geldt overigens niet alleen voor het asielprobleem, maar handen afkappen, vuurpeleton, vierendelen, chemische castratie, (dit bij gepleegde misdaden) Als ik dan vraag wie deze straffen zou moeten uitvoeren? Komt er geen reactie!
Age, ik heb altijd goed op mij zelf en ook anderen gelet, maar de wantoestanden, veroorzaakt door falend politiek beleid kruipen bij de minderbedeelden/slachtoffers onder de huid. En de gevolgen daarvan zijn heel voel-en zichtbaar. Helaas kunnen we niet allemaal het zelfde denken-voelen-en willen. Maar i.d. respect naar elkaar toe kan beter.

11-5-2023
Dat bin ik uit Eanjum

Al ús bekken binne wer grutter as ús dieden! As wy feroaring wolle, wannear stean wy dan ris op!?!

11-5-2023
Km-rider uit Drachten-Azeven

Het zit zo: Massa is Kassa!!!. Levert veel geld op.

Paard van troye!! binnengehaald door de linkse elite.
Links lullen,.. rechts vullen. De wal keert het schip ...Rutte is marionet van ..regering..? nee koninklijk huis.Zo zit het... Bij een werkgever was hij allang....ontslagen. En jullie maar ruzien hier.. eengezindsheid zou ons sieren.. Lees nog een s terug bovenstaande .

11-5-2023
riemersma uit Dokkum

Eensgezindheid beogen/promoten betekent doorgaans dat alle anderen het (verplicht) met je eens moeten zijn.

Like
11-5-2023
Dat bin ik uit Eanjum

"Eensgezindheid beogen/promoten betekent doorgaans dat alle anderen het (verplicht) met je eens moeten zijn”, dat is dochs je reinste ûnsin?

Iengezindhied beeagje/promoate wol sizze, in gruttere stim en meer ynfloed meitsje op it hjoeddeistige belied, opdat mieningen oprjocht tsjin elkoar ôfwoegen wurde kinne, nei de winsken fan it folk lústere wurdt en dérmei leefberens en kultoer rêden, lykwol, oerein hâlden wurde kinne.
By de importearren mankearret it dêr net sa bot oan, mar by ús is dit aspekt om te janken! Slach de eagen ipen en sjoch wer't hjir fout giet, dat lyket my dúdlik, de rest folje josels mar yn.

Like
12-5-2023
riemersma uit Dokkum

Dat bin ik uit Eanjum: Ik concludeer: U schrijft in een aantal zinnen wat ik in één zin schreef.

Like
12-5-2023
Dat bin ik uit Eanjum

Hast al ja, op it wurdsje "ferplicht" nei dan, want dat wurdt suggerearret nog altiid'dwang', dát is itgene wat neat mei iengezindhied út te stean hat. Just dát is itgenene wat dr NO hedendaags bard yn Nederlân, minsken foarspiegelje hoe aldermachtichtst iengezind en gastfry wy hjir wol net binne yn dit lân en hoe wiis mei ús rjochtsysteem en mei it regear. En sa net, dan bist mar in raaren en folslein trochdraaid en net te ferjitten, swier rasistiesk. Dát is itgene wêr wy hiel rap fanôf komme moatte. Derby, wy witte allegearre wa die dwang ús opleit, mar wa nimt it foartouw? Mocht de iengezindhied hjir wier in kear nei boppe komme, dan bin ik bang de gehiele rânstêd yn'e jiske komt te lizzen.
Ik hoop dat it jo no dúdlikker is 😌

Like
12-5-2023
Kareltje uit Holwert

Voor u een uitzondering Riemersma, zal mij bij deze ook niet meer verlagen, laten uitdagen nog reageren op het linkse kliekje.

11-5-2023
riemersma uit Dokkum

Links kliekje, ik vul aan: en rechts geweldig en perfect --laten we het daar maar op houden.Zwart wit denken blijft de meest eenvoudige denkwijze. Ook wel wat simpel maar dat is dan ook wel weer gemakkelijk. Jlaat je niet meer uitdagen maar het verleden heeft bewezen dat je voortdurend aan het uitdagen bent....Het ga je goed.

Like
11-5-2023
kohil uit Boornbergum

niet netjes dat omwonenden (hier) pas vandaag per post op de hoogte worden gebracht maar dit gister al op waldnet vermeld stond, hoort niet zo gemeente, ook al was het wel de verwachting dat er verlenging zou komen.

11-5-2023

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan