Account
Logo
Zoeken
13.4 °C

Aanleg snelfietsroute tussen Drachten en Ureterp klaar

Publicatie: 31 oktober 2022, 9.30 uur

Reacties

rekewkteiW uit Wijtgaard

Heerlijk, kan ik daar mooi fietsen 🚴‍♂️

31-10-2022
bijzonder uit Drachten

In de oude situatie was er aan beide kanten een fietspad. In de nieuwe situatie een fietspad aan een kant. Op dit nieuwe fietspad heb je nu meer kans op ongelukken. Fietsers gaan elkaar inhalen en daarbij heb je dan tegemoetkomend verkeer waar je rekening mee moet houden.

De enige verbetering is dat de kuilen en bulten nu weg zijn maar dat is het dan ook.
Het nieuwe asfalt is weer een mooi racebaantje en mensen die deze nieuwe situatie niet kennen rijden echt wel een keer rechtdoor over de nieuwe rotonde.

En wat altijd al gevaarlijk was is dat de breedte van de weg t.p.v het viaduct niet wezenlijk is aangepast.
Wanneer vrachtwagens elkaar hier passeren dan hangen ze al haf over het fietspad heen.Kortom; een boel geld uitgegeven en weinig gewonnen


Echt weer supergoed over nagedacht

31-10-2022
Bauke122 uit Harkema

Je ziet toch tegemoetkomende fietsers wel op je afkomen? 1 bredere weg maakt dat je makkelijker kan inhalen en meer ruimte kan pakken naast elkaar fietsende fietsers.

Like
31-10-2022
mijngebruikersnaam uit Grootegast

Op je af zien komen?! Het was je nog niet opgevallen dat praktisch iedereen met z’n muil in dat mobieltje zit ?

Like
31-10-2022
advertentie

sjong uit Drachten

Helemaal met Bijzonder eens. Dit is weggegooid geld. Ook al omdat je in plaats van in 3 minuten van Ureterp naar Drachten rijdt je dat nu in 2 minuten en 59 seconden doet.

Like
31-10-2022
Hindrik Wester uit Kornhorn

Het is lekker smal gemaakt voor vrachtwagens, bussen en trekkers. Zachte bermen en een vreemde kronkel in de weg bij de fûgelhelling.

31-10-2022
friesgeboren uit Drachten

Ja, en healwei moast ek nogris in kear oerstekke. Wie foarhinne net sa. Dan koest fan ôf Oerterp nei de rotonde yn Drachten oan deselde bliuwe.

31-10-2022
blackman uit Drachten

Het fietspad had beter aan de andere kant van de weg gemaakt worden scheelt over steken bij de opgong en fugelhelling.en hier had beter een echte rotonde aangelegd kunnen worden nu zit er een rare knik in.

Like
31-10-2022
apartwjattel uit Doodstil

Ach, over een paar weken weten we niet beter en is iedereen weer blij.
Veranderingen doen het nooit goed ;)

31-10-2022
bijzonder uit Drachten

Veranderingen doen het zeker goed als ze de veiligheid bevorderen en dat is hier zeker niet het geval. Tegenwoordig is het ook mode om geen markering strepen op een fietspad aan te brengen.

En dat is niet alleen hier zo maar op heel veel nieuwe aangelegde beton fietspaden in de provincie.

Mensen die zich bezig houden met verkeer en alles wat ermee te maken hebben moeten een keer achter het scherm vandaan komen en een keer de praktijk meemaken. Dan zien ze dat het heel anders kan en dat geldt ook voor de mensen die hier op dit nieuwsitem reageren en nog niet eens op een driewieler kunnen fietsen.
31-10-2022
machopluis uit Drachten

Goed bezig 👍🏻

31-10-2022
mvagusta uit Surhuisterveen

Haha een duurzaam fietspad van beton?vroeger waren veel wegen ook van beton, maar al die "ouderwetse"lawaaiwegen moesten weg overal moest het fantastische asfalt in, maar zoals vaker komen de oude toch wel betere ideeën weer es terug maar nu met het woord duurzaam erin, vroeger waren de mensen echt wel goed bezig, maar de tegenwoordige allesweters moeten zonodig alles wat niet meer kan wegsmijten en maar weer nieuw kopen dat is heel erg duurzaam.

31-10-2022
drachtern uit Drachten

'Wat wordt precies bedoeld met "snelfietsroute"? De afstand tussen Ureterp is toch gelijk gebleven? Of gaat mijn fiets nu ineens sneller, zonder dat ik harder ga trappen?

31-10-2022
SeatIbiza6J<3 uit Drachten

dat dus haha alleen als je met de auto gaat moet je juist langszamer lol

Like
1-11-2022
advertentie

sixpack uit Drachten-Azeven

Duurzaam?? hahah... In de oude situatie gewoon een vangrail in de midden moeten plaatsen tegen het roekeloos oversteken van die fietsers en de snelheid naar 60km. Dat is duurzaam. En had een boel geld gescheeld.

31-10-2022
SeatIbiza6J<3 uit Drachten

ik denk dat er alleen maar meer ongelukken zullen gebeuren

31-10-2022
cheese uit Ureterp

Weggegooid geld dit fietspad! Er zitten nu nog een aantal oversteekplaatsen in. Hier hadden gewoon fietstunnels moeten komen. Tevens gaan die betonplaten straks spiegelglad zijn en je hebt er totaal geen grip op. Chapeau voor de bedenker!

31-10-2022
drachtern uit Drachten

Het voordeel is nu wel, dat de fietsers boven op het viaduct niet meer naar 'de overkant' kunnen gaan en tegen het (fiets)verkeer in gaan rijden.

31-10-2022

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan