Account
Logo
Zoeken
16.1 °C
Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk
Foto: Hendrik Dijkstra

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk

di 21 mei 2024, 9.25 tech & media

BUITENPOST - De wolkbreuk boven Buitenpost zorgde voor een recordaantal bezoekers op WâldNet. Omdat WâldNet als enige Friese media live verslag deed, wisten veel mensen de nieuwssite te vinden.

Het aantal unieke bezoekers op maandag kwam boven de 114.000 unieke bezoekers. Op deze dag werden in totaal 660.000 pagina bezoeken verwerkt.

Dankzij onze lezers konden we accuraat en goed verslag doen wat vervolgens ook deels weer werd overgenomen door andere media. Zo'n 50 lezers uit Buitenpost deelden hun beelden waardoor WâldNet een compleet verslag kon leveren aan iedereen.

Rondweg Hurdegaryp

Terwijl Buitenpost het zwaarst werd getroffen, zorgde de wolkbreuk als eerste voor problemen op veel andere plekken. Zo werd de rondweg van Hurdegaryp tijdelijk afgesloten omdat de tunnel onder het treinspoor volliep.

Optwizel in Twijzel

De doorgaande weg van Twijzel werd eveneens afgesloten vanwege het hoge water dat niet zo snel weg kon komen. Automobilisten besloten eerder al zelf om niet verder te rijden.

Pas een half uur later werd duidelijk dat Buitenpost het centrum was geworden van de overlast.

Overlast achter de deur

Voor Buitenpost ontstond er voor bewoners vooral veel overlast in huis. Tientallen huizen moeten wateroverlast hebben gehad. Een bewoner van de Zegge deelde een video hoe het water via de toilet de woning in liep.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws