Account
Logo
Zoeken
14.7 °C
Kaatsvereniging Oostergo verwelkomt 125e lid

Kaatsvereniging Oostergo verwelkomt 125e lid

zo 7 april 2024, 11.28 uur

DOKKUM - In een sfeervolle bijeenkomst van de oudste kaatsvereniging van Noardeast Fryslân, KV Oostergo, werd vrijdag een bijzonder moment gevierd. Tijdens deze 122e Algemene Ledenvergadering (ALV) bleek de jonge Han van der Veen het 125e lid van de vereniging te zijn.

Dit leidde tot een feestelijke onderbreking van de vergadering, waarbij Han in het zonnetje werd gezet. Maar wat maakt dit moment zo speciaal voor de vereniging die op weg is naar haar 125-jarig bestaan in 2027?

Onderbreking

Toen voorzitter Joop Dijkstra het getal 125 uitsprak, was dit het sein voor een verrassing. Secretaris onthulde dat Han van der Veen, als nieuwste jeugdlid, deze bijzondere mijlpaal voor de club markeerde. Han werd naar voren geroepen en ontving een kaatsbal met opdruk en een mand vol lekkernijen. De aanwezigen vierden dit heugelijke feit met oranjekoek.

Groei

Uit het jaarverslag over 2023 bleek verder een interessante ontwikkeling: naast een toename van jeugdleden ziet KV Oostergo nu ook een groei in seniorleden. Dit heeft geleid tot de oprichting van een seniorencommissie. De club, die leden uit Dokkum en omstreken aantrekt, boekt groeiende prestaties dankzij toegewijde trainingen en een sterke gemeenschapszin.

Rijk gevuld seizoen

Met activiteiten zoals het NK voor schoolmeisjes, diverse KNKB-wedstrijden en de prestigieuze Weidenaar Heren Hoofdklassepartij belooft dit seizoen memorabel te worden.

Toekomst met uitdagingen

Een punt van zorg is de toekomstige locatie van het kaatsveld, nu het Harddraverspark in ontwikkeling is. Met een rijke historie en een groeiend ledenaantal verdient KV Oostergo duidelijkheid over haar thuisbasis. Dit is essentieel voor de viering van het 125-jarig jubileum in 2027 en voor het eren van Frieslands kaatslegendes, zoals Ids Jousma, wiens standbeeld binnenkort een prominente plek zal krijgen.

Het pad naar het 125-jarig jubileum is in elk geval geplaveid met uitdagingen en kansen, maar de vereniging is duidelijk klaar om deze met open armen te verwelkomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Lagere grenswaardes bij combigebruik van drugs in het verkeer

Lagere grenswaardes bij combigebruik van drugs in het verkeer

regionaal nieuws

Smallingerland: kleine windmolens op meer plekken

Smallingerland: kleine windmolens op meer plekken






regionaal nieuws

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten