Account
Logo
Zoeken
18.8 °C
© WâldNet

Ongeval op snelweg A7, verkeer omgeleid via N31

do 15 februari 2024, 10.58 uur

DRACHTEN-AZEVEN - Op de weefstrook van het knooppunt Drachten Azeven vond donderdag een ongeval plaats. De hulpdiensten werden om omstreeks 10.40 uur opgeroepen voor het ongeval. Naast de politie, ambulance en brandweer werd ook de traumahelikopter opgeroepen.

Bij het ongeval raakten een 24-jarige en 28-jarige inwoner van Grou gewond. Hun voertuig kwam in botsing met een 59-jarige automobilist uit de gemeente Schagen. De aanrijding vond plaats op de snelweg A7. De politie besloot om de weg naar Groningen af te sluiten voor het doorgaande verkeer.

Het was de zesde aanrijding in 24 uur tijd op precies dezelfde plek. Klik hier voor meer informatie daarover.

Omleiding

Alle automobilisten op de snelweg werden donderdag omgeleid via de afslag Oosterwolde naar de N31. Op de Opgong regelde de politie het verkeer zodat bestuurders weer de A7 op konden oprijden na de weefstrook. Het ongeval vond op/bij de weefstrook plaats (voor A7 richting Groningen / N31 naar Leeuwarden).

Hulpverlening

Even voor 11.00 uur landde de helikopter bij de A7. De brandweer van Drachten en Ureterp waren begonnen met de hulpverlening. Mogelijk was er nog een ander voertuig betrokken bij het ongeval of vond er nog een ongeval plaats op de betreffende locatie. Uiteindelijk kwamen er vier ambulances ter plaatse. De heli met het Mobiel Medisch Team landde langs de A7 om een arts ter plaatse te brengen.

Ook botsing op viaduct

Op het viaduct over de A7 vond op ongeveer hetzelfde tijdstip ook een ongeval plaats. Voor zover bekend raakten bij dit ongeval geen mensen gewond en was er alleen sprake van blikschade.

Onderzoek

Door de politie werd er ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Na het onderzoek heeft een berger de twee voertuigen geborgen.

Een schoonmaakmachine heeft het wegdek gereinigd. Door het ongeval lag er een modderspoor en was er brandstof gelekt. De A7 werd om 12.40 uur weer vrijgegeven voor het verkeer.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Burgerschool krijgt toch noodlokalen ondanks bezwaren uit buurt

Burgerschool krijgt toch noodlokalen ondanks bezwaren uit buurt


regionaal nieuws

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de arm

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de arm
regionaal nieuws

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland