Account
Logo
Zoeken
10.9 °C
© WâldNet

Kapot riool slaat gat in Zomerweg

vr 20 augustus 2004, 22.59 uur

BURGUM - Een gesprongen riool heeft vrijdagavond een groot gat
geslagen in het asfalt van de Zomerweg even buiten Burgum. De transportleiding moet al enige dagen geleden gesprongen zijn en zorgde ervoor dat de grond onder het asfalt langzaam in elkaar stortte. Het gat werd door Kor de Boer ontdekt en een fietser die even later passeerde, kwam volgens eigen zeggen met de schrik vrij.

Het gat had al snel een diameter van 1 meter terwijl metersdiep het rioolwater in vrijheid borrelde. Na een kapot riool in Hurdegaryp is dit een tweede ernstig incident dat door slecht onderhoud en door de zware regenval ontstond. Zo viel er afgelopen week aan de Zomerweg in één nacht maar liefst 100mm regenwater.

Ter plaatse werd een felle discussie gevoerd tussen de medewerkers van Wetterskip Fryslân, gemeente Tytsjerksteradiel en provincie Fryslân. Een medewerker van de gemeente meldde overtuigd deze site dat het Wetterskip Fryslân in dit gebied verantwoordelijkheid draagt voor het slecht onderhouden riool.

Het deel van de Zomerweg vanaf de Oude Commissieweg tot Kloosterlaan is zeker dit weekeinde helemaal afgesloten totdat leiding en asfalt weer gerepareerd zijn.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten







Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.8%
Nee  
19.9%
Geen idee  
25.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!