Account
Logo
Zoeken
14.9 °C

Bouwdagen stertil survivalrun 2024

zo 21 januari 2024, 9.59 uur

KOOTSTERTILLE - De voorbereidingen voor de Stertil Survivalrun 2024 zijn weer in volle gang. Zaterdag 27 januari 2024 wordt het startschot gegeven voor de bouwdagen. Vanaf dat moment wordt er elke zaterdag tot aan de run hard gewerkt aan het opbouwen van een uitdagend parcours in en rondom Kootstertille.

Er worden hindernissen opgebouwd met een diversiteit van lichte tot extreem zwaar. Dit alles zodat er op 10 maart 2024 weer een spectaculaire editie van de Stertil Survivalrun kan plaatsvinden.

Tijdens deze 21e editie kun je jezelf uitdagen door de afstanden 5, 8 of 11 kilometer te lopen gecombineerd met het overwinnen van diverse hindernissen. Samen met de vaak koude weersomstandigheden in Kootstertille belooft het weer een mooie uitdaging te worden voor beginnende maar ook getrainde atleten.

Mocht je de uitdaging aan willen gaan, maar je heb je nog niet ingeschreven? Dat geeft niks. Inschrijving is nog open, je kan je nog inschrijven tot 4 februari 2024 via deze site.

Een survivalrun als dit met een grote diversiteit aan hindernissen vergt veel voorbereidingen. Er worden ongeveer 62 hindernissen zorgvuldig opgebouwd. Om er voor te zorgen dat alle deelnemers veilig de hindernissen kunnen volbrengen, moeten de hindernissen natuurlijk ook voldoen aan de voorschriften van Survivalrunbond Nederland.

Geen makkelijke klus. Het bouwen van de hindernissen is een hele operatie waar veel bij komt kijken. De bouwploeg zorgt er voor dat dit een gestroomlijnd geheel is, maar zonder de hulp van vrijwilligers is dat allemaal niet te realiseren.

De opbouw is ieder jaar weer een grote klus. Elke zaterdag en de hele week voor de run staat een groep vrijwilligers klaar om te helpen. Als bouwer kun je kiezen om een ochtend, middag of de hele dag te helpen.

Vanaf 8.00 uur is de inloop met koffie/thee bij de loods aan de Oastkern 51 in Kootstertille, de bikkels beginnen 8:30 uur te bouwen. De middagploeg begint rond 13.15 uur met bouwen. Voor de bouwers die de hele dag blijven zorgt Stichting Survival Kootstertille voor een warme hap tussen de middag.


Mocht je graag een keer mee willen helpen dan ben je van harte welkom, aanmelden via infobikkels@gmail.com.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Slimme oplossing voor omgewaaide containers

Slimme oplossing voor omgewaaide containers




regionaal nieuws

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding






Poll: Als er een AZC in Dokkum komt. Wat is de beste plek?

Watertorenbuurt  
34.1%
Kalkhuisplein  
10.4%
Trije Terpen  
55.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!