Account
Logo
Zoeken
12.2 °C
Duo opgepakt voor inbraken in o.a. Ureterp en Aldwâld

Duo opgepakt voor inbraken in o.a. Ureterp en Aldwâld

ma 4 december 2023, 9.52 regionaal

LEEUWARDEN - Twee mannen uit Leeuwarden zijn op 13 november door de politie opgepakt op verdenking van een zestal bedrijfsinbraken. Deze werden gepleegd tussen juli en oktober van dit jaar.

Daarnaast doet de politie nader onderzoek naar meerdere bedrijfsinbraken in Friesland. De aangehouden mannen zitten nog steeds vast.

Aanhouding

Het gaat om twee mannen van 44 en 20 uit Leeuwarden. De inbraken waarvan zij worden verdacht vonden plaats in tankstations in Olderbekoop (juli), Balk en Leek (september) en Grootegast en Aldwâld (oktober). De mannen worden ook verdacht van een inbraak in een supermarkt in Ureterp, afgelopen september.

Inmiddels heeft de Raadkamer besloten dat de verdachten 90 dagen in bewaring zijn gegaan. Na de aanhoudingen halverwege november zijn er doorzoekingen geweest op verschillende locaties. Daarbij zijn onder andere gegevensdragers en telefoons in beslag genomen. Deze worden onderzocht.

Daarnaast is er conservatoir beslag gelegd op vermogen van beide verdachten. Het gaat in totaal om 50.000 euro. Dit gaat om slachtofferbeslag en wederrechtelijk verkregen voordeel.

Het aantal bedrijfsinbraken nam sinds juli 2023 enorm toe in Friesland. Het ging om in totaal meer dan 20 inbraken. Mogelijk zijn de mannen betrokken bij meerdere inbraken. Deze inbraken waren ook vooral gericht op het stelen rookwaar en van kluizen. Uiteindelijk moet uit het vervolgonderzoek blijken of en met welke inbraken de verdachten nog meer in verband kunnen worden gebracht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!