Account
Logo
Zoeken
6.9 °C

Skûtsje verwijderd van rotonde: dit is de reden waarom

do 1 juni 2023, 15.00 uur

DRACHTEN - Het was voor Bolt Transport een aardige klus. Het ophalen van het skûtsje Henderika op de rotonde Nijtap bij Opeinde. Met een kraan werd het schip donderdag aan het einde van de ochtend op een dieplader getild.

Het skûtsje Henderika lag al een poos in miserabele toestand op de rotonde. In 2019 werd het schip op de rotonde geplaatst en het begon steeds meer te roesten.

De gemeente Smallingerland is eigenaar van het skûtsje en stelde in november 2022 al een budget van 35.000 euro beschikbaar voor een opknapbeurt. Het duurde alleen nog tot deze donderdag voordat er actie kwam.

Nadat het schip op de dieplader was gezet, werd het naar de Sluisfabriek op het industrieterrein Tussendiepen in Drachten gereden. Het was voor Bolt nog een flinke uitdaging om met het lange schip door de krappe deur naar binnen te kunnen rijden.

De komende tijd zal het schip gerenoveerd worden. Zo zal er aandacht zijn voor de romp, de giek, de mast en de zwaarden.

Niemand aan de Zijlijn uit Sumar heeft in opdracht van Smallingerland een aantal bijstandsgerechtigden uit de gemeente geselecteerd om te gaan helpen. Het bedrijf helpt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt met het vinden van werk. Scheepsbouwer Haiko van der Werff begeleidt het project. Als alles goed gaat, ligt het skûtsje na de zomervakantie weer op zijn vaste stekkie op de rotonde.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.9%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie