Account
Logo
Zoeken
20.4 °C
© WâldNet

Nasleep grote brand in Drachten goed te zien

za 4 maart 2023, 9.05 uur

DRACHTEN - De nasleep van de grote brand aan de Hooizolder in Drachten is zaterdagochtend goed te zien. Als gevolg van een brand in een schuur / tuin viel ook de woning ten prooi aan een enorme vlammenzee. De schade die is ontstaan door de brand is groot.

De brandweer werd vrijdag om 17.13 uur opgeroepen en schaalde al vrij snel op naar 'grote brand'. In de achtertuin ontstond een vlammenzee die gepaard ging met zwarte rookwolken. De brand kon mede snel om zich heen slaan omdat er in de achtertuin veel hout / rommel lag. Er ontstond daardoor een flinke vuurlast.

De brand leek aan het begin van de avond onder controle, maar laaide toch weer op. Er werd uiteindelijk nog verder opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Door sloopwerkzaamheden en het isolatiemateriaal in het dak van de buren te verwijderen, kon uiteindelijk uitbreiding worden voorkomen.

Net voor 21.00 uur was de brand zo goed als uit. Een mobiele kraan kwam ter plaatse om de verbrande resten uit elkaar te trekken. Er is door de brandweer nog enige tijd nageblust. De woning waar de brand begon is volledig verwoest. De twee naasgelegen woningen liepen schade op.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
24.5%
Nee  
75.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Aantal drugsdumpingen ook in noorden toegenomen

Aantal drugsdumpingen ook in noorden toegenomentech & media

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk