Account
Logo
Zoeken
13.1 °C
Historische Westersingel in Dokkum in oude staat hersteld

Historische Westersingel in Dokkum in oude staat hersteld

wo 22 februari 2023, 9.58 regionaal

DOKKUM - In maart wordt door Koninklijke Oosterhof Holman (Beton- en waterbouw) gestart met de werkzaamheden aan de Westersingel in Dokkum. De walbeschoeiing van de smalle gracht langs de Westersingel wordt vervangen.

De bestaande damwanden aan de Westersingel zijn in slechte staat. Met een speciale machine (Silent Piler) worden vanaf woensdag nieuwe damwanden de grond in gedrukt.

Net zo breed als vroeger

In de jaren '70 zijn er damwanden voor de oude beschoeiing geplaatst. Hierdoor werd de gracht smaller. De gemeente Noardeast-Fryslân wil de oorspronkelijke contouren weer herstellen.

De gracht wordt hierdoor weer net zo breed als vroeger. Het water stroomt daardoor makkelijker door de gracht, wat weer zorgt voor een betere kwaliteit van het water.

Historische karakter

Het plan is samen met omwonenden gemaakt. In het ontwerp komt het bijzondere karakter van het stadsgezicht Dokkum nadrukkelijk naar voren. Voor de stalen damwanden komt hout en bovenop een rand van natuursteen. Verder komen de historische kenmerken in straatlantaarns terug. En er worden weer bomen en ander groen geplant.

Het werk is begroot op ruim 1 miljoen euro. In september 2022 werd bekend dat het project veel duurder uitviel dan aanvankelijk gedacht. Klik hier voor foto's van de huidige situatie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws