Account
Logo
Zoeken
Zoeken
12.9 °C

Rûche Boarstels-inspreekster weggestuurd uit gemeenteraad

wo 22 februari 2023 09.43 uur

DRACHTEN - Dieuwke Heddema van De Rûche Boarstels is dinsdagavond uit de vergadering van de Ronde Tafel in Smallingerland weggestuurd.

De flamboyante spreekster had spreektijd voor drie agendapunten gevraagd, maar was op een gegeven moment niet meer te stoppen. Voorzitter Klaas van Veelen kwam vanachter zijn voorzitterstafel naar voren en drukte hoogstpersoonlijk haar microfoon uit.

Van Veelen had van tevoren met Heddema afgesproken dat ze zich aan de inspraakregels zou houden en had haar daarom spreektijd gegund.

Het moment voor hem om in te grijpen kwam toen Dieuwke Heddema in haar gloedvolle betoog zich niet aan het onderwerp hield en te veel uitwijdde. Ze gaf de raad onder andere een fikse tik op de vingers bij de raadsvoorstellen over onderwerpen als de Wet open overheid en de meerjarenbegroting van onderwijsinstelling OPO Furore. Zo lang ze zich aan het onderwerp hield, liet voorzitter Van Veelen Heddema haar gang gaan, maar dat haperde.

"U moet nu stoppen", hield Van Veelen de inspreekster meermalen voor. Heddema leek niet te luisteren en zette haar monoloog voort. Reden voor de voorzitter om haar microfoon uit te zetten, maar ook dat snoerde Heddema de mond niet. Ook op de vraag om de vergaderzaal te verlaten, reageerde Dieuwke Heddema eerst niet. In tweede instantie deed ze dat wel.

Lees ook: Zorgclubs Smallingerland krijgen wind van voren

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....