Account
Logo
Zoeken
13.3 °C
© WâldNet

Aanleg snelfietsroute tussen Drachten en Ureterp klaar

ma 31 oktober 2022, 9.30 uur

DRACHTEN - De nieuwe snelfietsroute tussen Drachten en Ureterp is klaar. Maandag werd deze fietssnelweg feestelijk geopend door wethouder Maria le Roy (Smallingerland), wethouder Durk Durksz (Opsterland), KWS-bestuurders Roel van den Berg en Bert ter Harkel samen met leerlingen van basisscholen De Opdracht, Eben Haëzer en De Twirre uit Ureterp.

Het eerste deel van deze snelfietsroute werd in juli van dit jaar afgerond. Nu is ook het tweede gedeelte klaar. Het gaat om de Hegebrechsterleane tussen de Feart en de kruising met de Opgong. Eerder al namen scholieren een kijkje bij de aanleg van deze snelfietsroute.

In mei startte aannemer KWS met de aanleg van de snelfietsroute nadat de gemeenten Opsterland en Smallingerland nauw samenwerkten aan de ontwikkeling. Het gaat om een belangrijk en veel gebruikte fietsroute langs de Hegebrechsterleane, tussen Ureterp en Drachten. Veel scholieren maken hiervan gebruik.

Met de aanleg willen beide gemeenten de veiligheid van de fietsers verbeteren en het gebruik van fietsen stimuleren. Tijdens de aanleg is veel aandacht geweest voor duurzaamheid. KWS heeft onder andere gebruik gemaakt van elektrische machines en het fietspad is van duurzaam beton gemaakt.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Fietser aangereden op rotonde in Drachten

Fietser aangereden op rotonde in Drachten