Account
Logo
Zoeken
16.2 °C
Tot 20 maanden cel voor geweld met vuurwapen

Tot 20 maanden cel voor geweld met vuurwapen

vr 9 september 2022, 15.55 uur

LEEUWARDEN - Drie Leeuwarders die betrokken waren bij een geweldincident met een vuurwapen in Drachten, zijn veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van 16 en 20 maanden. Aan alle drie legde de rechtbank voorwaardelijke celstraffen van acht maanden op, met een proeftijd van drie jaar, in combinatie met een reeks voorwaarden.

Naar het winkelcentrum gelokt

De verdachten, 21 en tweemaal 24 jaar, hebben op 18 februari bij winkelcentrum De Drait aan de Eems in Drachten een man en een vrouw met een vuurwapen bedreigd en mishandeld. De drie hadden het stel naar het winkelcentrum gelokt.

Auto gebruikt voor criminele zaken

Er zou een conflict zijn om geld: een van de Leeuwarders beschuldigde het mannelijke slachtoffer ervan dat die zijn auto had gebruikt voor criminele zaken. De Leeuwarder wilde benzinegeld. Ook zou het mannelijke slachtoffer foto’s van de moeder van de Leeuwarder op Instagram hebben gezet, vergezeld van dreigende taal.

Internetoplichting en witwassen

De slachtoffers zouden op de bewuste avond zijn voorgespiegeld dat ze met de verdachten op stap zouden gaan. Bij het winkelcentrum werden de portieren van de auto van de slachtoffers opengetrokken en kregen ze klappen met het vuurwapen en trappen. De verdachten gingen er vandoor met een tas met een laptop en een mobiele telefoon. De jongste van de drie kreeg de hoogste straf. Hij heeft zich ook nog schuldig gemaakt aan internetoplichting en witwassen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Bliksem slaat in op woning in Kollum

Bliksem slaat in op woning in Kollumregionaal nieuws

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water