Account
Logo
Zoeken
13.4 °C
Ureterper (55) voorgeleid aan rechter-commissaris
De man reed op het moment van aanhouding in een auto met Duits kenteken en het voertuig was niet zijn eigendom. De auto is in beslag genomen.

Ureterper (55) voorgeleid aan rechter-commissaris

wo 17 augustus 2022, 10.48 regionaal

URETERP - De 55-jarige man uit Ureterp, die zaterdagnacht door de politie werd aangehouden voor brandstichting, wordt woensdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man werd samen met een minderjarige jongen aangehouden. Deze verdachte is inmiddels weer thuis maar blijft wel verdachte, zo laat de politie weten.

De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek waarbij gekeken wordt naar mogelijke overeenkomsten met andere incidenten. De man wordt specifiek verdacht van een brandstichting aan de Beakendyk bij Siegerswoude. Deze brand vond zaterdagnacht omstreeks 0.10 uur plaats.

Uitgebreid onderzoek

Of de man ook iets te maken heeft met de sabotage van een brandput aan de Mersken wordt vermoedelijk ook meegenomen in het onderzoek. "Uiteraard kijken we in het onderzoek naar mogelijke overeenkomsten met andere incidenten maar het is nog veel te vroeg in het onderzoek om daar iets concreets over te kunnen zeggen." aldus de politie.

Update:

Klik hier voor het besluit van de rechter-commissaris in deze zaak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsPoll: Wat is de beste oplossing voor het opvang-probleem?

Zoeken naar huisvesting voor statushouders  
57.1%
Toch doorgaan met ontwikkeling AZC in Dokkum  
42.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!