Logo
Zoeken
Zoeken
3.6 °C
Foto: Geert Huisman

Mineure stemming bij opening opvang Lichtpunt

zo 20 februari 2022 11.36 uur

KOLLUMERSWEACH - Echt feestelijk werd de opening van de nieuwe appartementen van het Lichtpunt afgelopen vrijdag niet. Er was onenigheid ontstaan tussen Stichting Lichtpunt (eigenaar) en Stichting Opvang en Ontmoeting Lichtpunt (huurder). Ondanks de tweespalt werden de nieuwe appartementen van het Lichtpunt wel officieel geopend.

De woonunits zijn gebouwd nadat het voormalige opvangcentrum in 2017 verloren ging door een hevige brand. Er staan nu 20 nagelnieuwe appartementen. Een gebouw met naambordjes. En dat is juist het probleem volgens Stichting Opvang en Ontmoeting Lichtpunt. Zij vinden naambordjes op huizen voor de thuislozenopvang niet gepast. Veel bewoners komen uit een persoonlijke crisis en als ze vanuit de boerderij de stap nemen naar de appartementen dan past daar geen naambord bij. Zij waren dan ook niet aanwezig bij de officiele opening.

Ondanks de afwezigheid ging de opening vrijdag gewoon door. De twee gebouwen kregen de namen Lantaarn 1 en 2.

De onmin tussen de twee stichtingen zou al langere tijd spelen en leidde er ook toe dat Tweede Kamerlid Harry van der Molen op het laatste moment vanwege de discussie zich afmeldde om bij de opening te zijn.

Het bestuur van de Opvang en Ontmoeting overweegt om juridische stappen te nemen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....