25.5 °C
© WâldNet

A7 afgesloten voor verkeer na ongeval met vrachtwagen en auto

ma 14 februari 2022 15.30 uur

TIJNJE - De A7 bij Terwispel is maandagmiddag enige tijd door de politie afgesloten voor het verkeer richting Groningen. Er vond namelijk even na 15.00 uur een ongeval plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto.

De brandweer, politie en meerdere ambulances kwamen ter plaatse voor de eerste hulpverlening. Beide voertuigen waren namelijk van de weg geraakt en lagen stil op het talud langs de A7. De vrachtwagen reed ook nog eens met een aanhanger en vervoerde modder. Een deel van de modder kwam in de berm terecht.

Oorzaak

De chauffeur van de vrachtwagen was door onbekende oorzaak met zijn combinatie op de vluchtstrook terecht gekomen. Op dat moment stond een 22-jarige automobiliste uit de gemeente Opsterland stil op de vluchtstrook. Ze zag plotseling de vrachtwagen naderen en de combinatie botste links achterop de personenauto.

Zowel de 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente Dantumadiel als de bestuurster van de auto zijn ter plaatse opgevangen door het ambulancepersoneel. De vrouw raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De rechter rijstrook bleef de hele middag (en deel van de avond) afgesloten in verband met de afhandeling van het ongeval. Langs de A7 werden tijdens de afhandeling van het ongeval kijkschermen geplaatst. Na de avondspits is begonnen met de berging van de vrachtwagen. De A7 richting Heerenveen is hiervoor afgesloten.

FOTONIEUWS
        

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws