Account
Logo
Zoeken
10.3 °C
Oud-penningmeester moet Cambuur-supporters betalen

Oud-penningmeester moet Cambuur-supporters betalen

di 16 maart 2021, 15.33 uur

LEEUWARDEN - De rechtbank in Leeuwarden vindt dat bewezen kan worden dat de voormalige penningmeester van de supportersvereniging van Cambuur ruim 25.600 euro achterover heeft gedrukt. Dat bedrag moet de oud-penningmeester, een 72-jarige inwoner van Hurdegaryp, terugbetalen.

OM: 111.000 terugbetalen

Het terugbetalingsbedrag is beduidend lager dan wat het Openbaar Ministerie (OM) voor ogen had. Tijdens de behandeling van de zaak, in februari van dit jaar, opperde de officier van justitie dat de oud-penningmeester 111.000 euro aan crimineel verdiend geld moest betalen. Dat geld zou de man gebruikt hebben voor de aankoop van privé-spullen, zoals een laminaatvloer, witgoed en elektrische fietsen.

Garagebox gehuurd

Ook zou hij op kosten van de supportersclub een garagebox hebben gehuurd. De man werd in februari 2019 voor verduistering en valsheid in geschrifte veroordeeld tot een werkstraf van 220 uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Het hoger beroep van de strafzaak staat voor aanstaande donderdag op de agenda.

Ontneming stuk lager dan geëist

De rechtbank bepaalde toen ook dat de Hurdegarypster ruim 27.000 euro terug moest betalen aan de supportersvereniging. Daar komt dus nog eens ruim 25.000 euro overheen. De uiteindelijke ontneming is een stuk lager dan door het OM was geëist, omdat voor de rechtbank niet is vast komen te staan dat de voormalige penningmeester verantwoordelijk was voor alle kasverschillen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten







Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.8%
Nee  
20.1%
Geen idee  
25.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!