Account
Logo
Zoeken
15 °C
Corona-uitbraak Dokkum: 4 nieuwe besmettingen

Corona-uitbraak Dokkum: 4 nieuwe besmettingen

zo 9 augustus 2020, 16.27 uur

DOKKUM - Het aantal mensen met het coronavirus in / rond Dokkum is gestegen naar 18. Dat liet de GGD Fryslân zondag weten. Zondag zijn vier jongeren positief bevonden. Ze zijn te linken aan de vriendengroep waarbinnen de uitbraak begon. "Mogelijk loopt het aantal de komende dagen nog verder op." GGD Fryslân merkt dat een aantal mensen met klachten uit de regio zich de komende dagen laat testen.

De bron van alle besmettingen ligt bij één persoon die een huisfeestje met minder dan 10 mensen bezocht. Deze persoon wist vermoedelijk al dat hij corona had maar is toch gegaan. De besmettingen gingen daarna door en werden onder andere op een terras in de buitenlucht verspreid. Daar werd niet voldoende afstand gehouden.

De GGD roept mensen daarom nogmaals op ook buiten minstens anderhalve meter tot anderen te houden. ,,We krijgen nog heerlijke dagen deze week. Je kunt best naar een terras gaan, maar neem wel de afstandsregels in acht.”

De GGD adviseert eens te meer dat iedereen met klachten zich via 0800-1202 laat testen en de uitslag thuis afwacht. Zaterdag werd al gemeld dat bron- en contactonderzoek duidelijk maakte dat zeer waarschijnlijk de verspreiding van het virus op een terras in de buitenlucht plaatsvond. Er werd door de aanwezigen te weinig afstand gehouden. De GGD Fryslân roept iedereen op om de anderhalve meter afstand na te leven, ook in de buitenlucht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg