16.3 °C

Een feestje in huiselijke kring was het beginpunt waarbij uiteindelijk 14 mensen besmet raakten

Dokkum: 'Eén persoon besmette 14 anderen'

za 08 augustus 2020 12.36 uur

DOKKUM - Het aantal met corona besmette personen dat terug te voeren is op één persoon in Dokkum is gestegen naar veertien. Dat meldt de GGD Fryslân.

Aan de negen personen die dit zogenoemde coronacluster vrijdag telde, zijn zaterdag vijf mensen toegevoegd die positief op het virus getest zijn. De GGD Fryslân gaat verder met het bron- en contactonderzoek, al is de verwachting dat de meeste betrokkenen nu wel in beeld en getest zijn. Ook zijn er de afgelopen dagen al maatregelen getroffen om verspreiding te voorkomen doordat mensen in quarantaine zijn gegaan.

De rondgang van het virus begon vorige maand op een feestje in huiselijke kring waar één persoon aanwezig was die corona bij zich droeg. Uit onderzoek blijkt dat het virus zich daarna voornamelijk op een terras in de buitenlucht lijkt te hebben verspreid. Zoals het er nu naar uit ziet, kenden de meeste jongeren die erbij betrokkenen zijn elkaar.

GGD Fryslân benadrukt dat Dokkum duidelijk maakt dat het van groot belang blijft om ook in de buitenlucht voldoende afstand te houden. De cijfers zijn in Friesland alleen laag te houden als iedereen de maatregelen en richtlijnen naleeft. Voor wie klachten heeft, geldt het algemene advies om thuis te blijven, zich via 0800-1202 te laten testen en thuis de uitslag af te wachten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws