10.5 °C
FC Burgum veel te sterk voor tam SC Veenwouden

zo 13 oktober 2019, 11.14 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden kon het niet bolwerken tegen FC Burgum en leed thuis een verdiende nederlaag. Het kwalitatief betere Burgum had driekwart van de wedstrijd een veldoverwicht. De thuisclub speelde niet agressief genoeg om goed tegenstand te kunnen bieden waardoor het te weinig zelf aan voetballen toekwam. Voorafgaand aan de wedstrijd werd door de familie van de overleden Douwe Zondervan 14 wedstrijdballen uitgereikt aan aanvoerder Klaas van der Veen. Onze oud-trainer had onder meer als laatste wens geen bloemen maar goede ballen voor de jeugd. Een geste die erg wordt gewaardeerd.

De wedstrijd
De gasten hadden al na 4 minuten op voorsprong kunnen komen toen Harmen Vlietstra een goede voorzet losliet. Het schot van Justus Boomsma werd gekeerd door doelman Wytse Reitsma waarna de rebound van de lijn werd gehaald door Robbert Lodewijks. Na 14 minuten was het wel raak toen een hard schot van Douwe Heegstra stompend werd gekeerd door doelman Reitsma waarna de bal voor de voeten van Alex Bosma belandde die raak schoot:0-1

In de 25e minuut werd een prima schot van Justus Boomsma stompend verwerkt door doelman Reitsma. Het eerste gevaar van de thuisclub kwam pas na 32 minuten toen doelman Arjen Tolman in actie moest komen na een vrije trap van Jordy Weykamp. In de 35e minuut werd het 0-2 toen de SCV defensie niet goed stond op te letten bij een snel genomen vrije trap waarna de voorzet van Harmen Vlietstra bij de eerste paal werd binnen getikt door Yorn Sikkenk.

Vier minuten later deed de thuisclub iets terug toen Wytze Veenstra goed voorzette op Stefan Jan Sijtsma die 1-2 aantekende. In de 42e minuut was SCV dicht bij de gelijkmaker toen Arjen Haringsma in de diepte werd gestuurd en de uitlopende doelman wist te passeren. De doelpoging van Haringsma werd door Roeland Rusticus echter nog net met een sliding onschadelijk gemaakt. Burgum was daarna nog dicht bij de 1-3 na een goede actie van Cor-Pieter Pander maar het schot van uitblinker Harmen Vlietstra werd door doelman Reitsma met de voet gekeerd. Na rust gebeurde er vrij weinig totdat het duel in feite in de 59e minuut werd beslist toen Yorn Sikkenk een voorzet van Justus Boomsma doeltreffend wist af te ronden: 1-3

In de 62e minuut kreeg Justus Boomsma nog een goede kans maar de SCV-doelman wist met de voet redding te brengen. In het laatste kwartier zette de thuisclub aan voor een slotoffensief. Verder dan twee goede schoten van Stefan Jan Sijtsma, beide gestopt door doelman Tolman kwam het echter niet. Een verdiende zege voor de gasten die, indien het wat beter met de kansen was omgesprongen, ruimer had kunnen winnen.