Account
Logo
Zoeken
10.2 °C
Foto: Harry van der Linde

Feestelijke opening herinrichting De Veenhoop

zo 30 juni 2019, 12.33 uur

DE VEENHOOP - Met vereende krachten maakten dorpsbewoners van De Veenhoop in Smallingerland plannen om een stuk historie in de dorpskern terug te brengen. Op feestelijke wijze werd dit vrijdagavond gevierd waarbij Burgemeester Jan Rijpstra de openingshandeling verricht.

Plaatselijk Belang De Veenhoop kwam met plannen om de zogenaamde Hoopstedenmuur weer terug te brengen op de hoek Grietsmansrak / Polderhoofdkanaal en de historische lamp bij de sluis. Voorheen stonden deze historische elementen daar ook en was het een belangrijk ontmoetingspunt voor turfschippers.

De Hoopstedenmuur, met zitbankjes, was en is nu weer een baken in het dorp. Ook zorgt het - net als vroeger - voor ontmoeting en samenkomst. In het centrum is verder een schaakpodium gerealiseerd. Deze herinrichting kwam tot stand door gemeentelijke subsidie maar vooral door de enthousiaste inzet van de dorpsbewoners. Zij leverden een enorme bijdrage; van fondsenwerving tot de daadwerkelijke uitvoering. Een prachtig voorbeeld van mienskip.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten







Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.9%
Nee  
20%
Geen idee  
25.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!