10.3 °C

't Fean '58 tegen SC Veenwouden: 3-3

zo 12 mei 2019, 12.32 uur

SURHUISTERVEEN - Het middenmootduel tussen ’t Fean ‘58 en SC Veenwouden is geëindigd in een terecht gelijkspel. Beide teams waren veilig en konden daardoor vrijuit spelen. In een open wedstrijd was de thuisclub in de eerste helft de betere ploeg. Na rust was SC Veenwouden de betere ploeg en zodoende konden beide teams vrede hebben met het gelijke spel.

De wedstrijd
De start van de thuisclub was uitstekend want al na twee minuten was het raak toen Jens Hamstra raak schoot na een voorzet van Anne Jasper Rispens. SCV kwam goed terug en kansen waren er voor Rinse Procee en Sybrand de Graaf maar beide keren stond doelman Jelmer van der Meer succes in de weg. De thuisclub was dicht bij de 2-0 maar de vrije trap van Jens Hamstra belandde op de lat.

In de 23e minuut werd het 1-1 toen Wibo van der Werf Sybrand de Graaf ten val bracht in de zestien meter en Rinse Procee de penalty benutte. In de 32e minuut kwam ’t Fean opnieuw aan de leiding toen wederom Anne Jasper Rispens goed voorzette en Harm Vrij wist af te ronden:2-1 Raoul Dijkstra was even later dicht bij de 3-1 maar zijn schot belandde op de binnenkant van de paal. Doelman van der Meer voorkwam net voor rust de gelijkmaker door de inzet van Nivard Vrieling te keren.

Na rust kwam SCV al vrij snel op gelijke hoogte toen Rinse Procee in de 50e minuut een vrije trap over de verdediging lepelde waarna Sybrand de Graaf de bal oppikte en de 2-2 aantekende. De gasten waren daarna het meest gevaarlijk. Sybrand de Graaf werd door Wytze Veenstra vrij voor de keeper gezet maar de Graaf schoot net naast. In de 69e minuut nam SCV de leiding toen Wytze Veenstra raak kopte uit een voorzet van Nivard Vrieling. Hessel Ellens had daarna de winst voor SCV veilig kunnen stellen maar hij miste twee prima mogelijkheden.

De thuisclub kreeg in de tweede helft weinig mogelijkheden maar in de 85e minuut werd het toch nog gelijk toen doelman Coenraad van der Mark zich verkeek op een dieptepass waarna René Mellema net eerder bij de bal was en de bal over hem heen kon koppen:3-3 Gezien de gehele wedstrijd was de puntendeling terecht. ‘tFean-trainer Mark Bosma verwoordde het treffend: “In de eerste helft hadden we met 4-1 kunnen voorstaan, maar in de tweede helft hadden we ook met 2-5 kunnen verliezen”.