10.2 °C

OM in hoger beroep dodelijk ongeval Jirnsum

wo 18 januari 2017 10.53 uur

LEEUWARDEN - Het OM Noord-Nederland gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Noord Nederland in de zaak tegen de man die een dodelijk verkeersongeval heeft veroorzaakt bij Jirnsum in april 2016.

De destijds 18-jarige verdachte heeft zich op 13 april 2016 als bestuurder met zijn personenauto op de Reinerswei bij Jirnsum zodanig gedragen dat door zijn schuld een verkeersongeval heeft plaatsgevonden. De man heeft te hard gereden en is met zijn auto en daarin vier passagiers tegen een boom gebotst en in de naastgelegen sloot terecht gekomen. Ten gevolge van dit ongeval is een 14-jarig meisje om het leven gekomen en is aan drie andere personen (van destijds 16 en 17 jaar) zwaar lichamelijk letsel toegebracht.

Uitspraak
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot een taakstraf van 240 uren, een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 1 jaar en een rijontzegging van drie jaren. De officier eiste een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk en een rijontzegging voor de duur van vijf jaren, waarvan twee jaren voorwaardelijk.

Hoger beroep
De officier van justitie heeft tegen dit vonnis appèl ingesteld. Het OM is van mening dat de rechtbank onvoldoende gewicht heeft toegekend aan de ernst van het rijgedrag van de verdachte. Een werkstraf doet naar het oordeel van het OM geen recht aan de ingrijpende gevolgen van dat rijgedrag voor de nabestaanden van het overleden meisje en de zwaargewonde slachtoffers.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws