11,3 °C

De beide besturen praten weer en hebben onderling besloten om de gesprekken door te zetten

Clubs weer om tafel over jeugdvoetbal Harkema

do 15 september 2016 15.57 uur

HARKEMA - De besturen van Harkemase Boys en VV Harkema-Opeinde hopen het geschil over de jeugdsamenwerking SJO Jong Harkema de komende tijd uit de wereld te helpen. Beide verenigingen willen tot nader orde niets kwijt over de zaak, maar laten wel weten op korte termijn opnieuw om tafel te gaan.

Bestuurlijk liet Harkemase Boys weten dat hun vrijwilligers het vertrouwen in de samenwerking zijn kwijt geraakt. Een kleine kern van vrijwilligers binnen Harkema-Opeinde zou die namelijk onmogelijk maken door eenzijdig besluiten over de jeugdafdeling te maken. De spanningen liepen hoog op nadat Harkema-Opeinde de penibele situatie publiekelijk maakte.

De beide besturen praten echter weer en hebben onderling besloten om de gesprekken door te zetten. "Om tot een optimaal resultaat te komen in de samenwerking tussen beide verenigingen worden over de inhoud van deze gesprekken tot nader orde geen verdere mededelingen gedaan", laten de clubs op hun website weten in een exact gelijke verklaring.

Het samenwerkingsverband is zo'n vier jaar geleden opgezet. De jeugdspelers blijven in de constructie lid van hun eigen club, maar spelen onder de vlag van SJO Jong Harkema. De A1 speelt op dit moment in de hoofdklasse.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7