Account
Logo
Zoeken
10.1 °C

Onrust bedreigt toekomst Jong Harkema

vr 9 september 2016, 10.09 uur

HARKEMA - Het samenwerkingsverband tussen de jeugdafdelingen van Harkemase Boys en Harkema Opeinde staat op losse schroeven. Er bestaat onrust bij vrijwilligers van Harkemase Boys en dat is afgelopen woensdag door het bestuur van de club in vertrouwen kenbaar gemaakt richting VV Harkema-Opeinde. Het bestuur van die club heeft inmiddels de situatie naar buiten gebracht, waardoor de spanningen nog verder oplopen.

Volgens een verklaring van Harkemase Boys maakt een kleine kern van vrijwilligers van Harkema-Opeinde samenwerken onmogelijk door eenzijdig beslissingen over de jeugdafdeling te maken, met nauwelijks tot geen overleg. Een tachtigtal vrijwilligers van de Boys heeft het ongenoegen richting haar bestuur kenbaar gemaakt. Er us onder deze groep weinig tot geen draagvlak meer om de samenwerking door te zetten.

'Harkemase Boys betreurt al lange tijd het (structureel) frustreren van de samenwerking binnen de SJO en heeft dit aangegeven bij het bestuur van vv Harkema-Opeinde. Harkemase Boys gaat in overleg met de eigen leden en beraadt zich over de toekomst', stelt het bestuur in de verklaring.

Voorzitter Wietze de Vries van Harkema-Opeinde betreurt de situatie en stelt dat de samenwerking voor het bestuur en de achterban van zijn club geen moment ter discussie staat. ,,Het bestuur van Harkemase Boys wilde tijdens het overleg ditzelfde vertrouwen in de samenwerking niet uitspreken.”

Het samenwerkingsverband is zo'n vier jaar geleden opgezet. De jeugdspelers blijven lid van hun eigen club, maar spelen onder de vlag van SJO Jong Harkema. De A1 speelt op dit moment in de hoofdklasse. Voor de zomer is er door beide besturen nog een akkoord over bestuurlijke afspraken getekend. Volgens Harkema-Opeinde dreigen de jeugdspelers door de situatie te worden gescheiden.

Wietze de Vries heeft de intentie om de samenwerking voort te zetten. Harkemase Boys organiseert op korte termijn een informatieavond voor spelers en ouders voor inhoudelijke vragen en om een toelichting op onduidelijkheden te geven. 'Uitgangspunt is en blijft dat de jeugd de komende periode samen en plezierig kan blijven voetballen en dat er zeer zeker geen eenzijdige kortetermijnbeslissingen worden genomen ten koste van onze jeugdleden', aldus het bestuur van de Boys.

Aankomende maandag zitten de beide besturen weer om tafel om over de situatie te praten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie





regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto