8,5 °C

Drachtster achter tralies vanwege harddrugs

za 05 maart 2016 13.03 uur

DRACHTEN -

De politie heeft in februari een grote inval gedaan bij een Drachtster omdat hij mogelijk zou beschikken over een vuurwapen. Met een arrestatieteam werd de Drachtster aangehouden en toen werd duidelijk dat de man helemaal geen vuurwapen bij zich had. Wel had hij drugs in huis en dat was de reden om de man aan te houden.

De Drachtster politie kwam op 16 februari 2016 in actie omdat er een verontrustende melding binnenkwam. Iemand meldde dat de man beschikte over een vuurwapen. Daarnaast zou deze persoon mogelijk (hard)drugs gebruiken, zelf verklaren suïcide neigingen te hebben en doodsbedreigingen hebben geuit gericht naar enkele mensen.

Er werd besloten, na overleg met de officier van Justitie, om dezelfde dag nog een arrestatie te verrichten. Er werd geen vuurwapen aangetroffen in de woning, alleen een behoorlijke hoeveelheid harddrugs in zijn slaapkamer. Vanwege de aangetroffen harddrugs en meldingen van mogelijk dealen vanaf zijn huisadres is er een onderzoek opgestart. De verdachte heeft inmiddels te horen gekregen dat hij tot de rechtszitting in detentie blijft.

De politie heeft het nieuws vrijdag bekendgemaakt. Het nieuws werd afgelopen weken onder de pet gehouden omdat het onderzoek naar de verdachte niet te frustreren.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 18.30 uur

Marrum krijgt jeu-de-boulesbaan

8,5 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.