Account
Logo
Zoeken
15.8 °C

Drachtster achter tralies vanwege harddrugs

za 5 maart 2016, 13.03 uur

DRACHTEN - De politie heeft in februari een grote inval gedaan bij een Drachtster omdat hij mogelijk zou beschikken over een vuurwapen. Met een arrestatieteam werd de Drachtster aangehouden en toen werd duidelijk dat de man helemaal geen vuurwapen bij zich had. Wel had hij drugs in huis en dat was de reden om de man aan te houden.

De Drachtster politie kwam op 16 februari 2016 in actie omdat er een verontrustende melding binnenkwam. Iemand meldde dat de man beschikte over een vuurwapen. Daarnaast zou deze persoon mogelijk (hard)drugs gebruiken, zelf verklaren suïcide neigingen te hebben en doodsbedreigingen hebben geuit gericht naar enkele mensen.

Er werd besloten, na overleg met de officier van Justitie, om dezelfde dag nog een arrestatie te verrichten. Er werd geen vuurwapen aangetroffen in de woning, alleen een behoorlijke hoeveelheid harddrugs in zijn slaapkamer. Vanwege de aangetroffen harddrugs en meldingen van mogelijk dealen vanaf zijn huisadres is er een onderzoek opgestart. De verdachte heeft inmiddels te horen gekregen dat hij tot de rechtszitting in detentie blijft.

De politie heeft het nieuws vrijdag bekendgemaakt. Het nieuws werd afgelopen weken onder de pet gehouden omdat het onderzoek naar de verdachte niet te frustreren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Inbraak bij Kapsalon Promise in Drachten

Inbraak bij Kapsalon Promise in Drachten

regionaal nieuws

Verdwaalde schildpad gered van Drachtster straat

Verdwaalde schildpad gered van Drachtster straat

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.3%
Nee  
20.5%
Geen idee  
25.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!





ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp