3,1 °C

Persoon onderkoeld na kapseizen zeiljacht

di 23 februari 2016 12.12 uur

LAUWERSOOG -

Een Franse solozeiler is dinsdagmorgen op de Waddenzee door de Kustwacht gered, nadat zijn zeiljacht nabij Lauwersoog in de problemen was gekomen. De mast was gebroken en het zeiljacht was gekapseisd.

Het betonningsvaartuig "De Waddenzee" spotte op Simonszand een gestrand zeiljacht. Het jachtje lag gekanteld op de zandplaat tussen Schiermonikoog en Rottumerplaat met een gebroken mast en zonder teken van leven aan boord.

De bemanning van het betonningsvaartuig alarmeerde het Kustwacht-centrum, dat direct overging op actie. De Kustwacht-SAR-helikopter vloog uit en ook KNRM-reddingboten Annie Jacoba Visser (Lauwersoog) en Edzard Jacob (Schiermonikoog) kwamen ter plaatse.

Een redder van de SAR-helikopter trof aan boord een onderkoelde Franse solozeiler aan. De man is van boord gehaald door de helikopter en werd op vliegveld Eelde aan wal gebracht. Daar stond een ambulance klaar voor vervoer naar het ziekenhuis. Het bootje is uiteindelijk geborgen en aan boord genomen door betonningsvaartuig "De Waddenzee".

 

Regionaal nieuws

3,1 °C

11 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.