15.4 °C

Hoger beroep: weer 12 jaar cel voor Enise B.

wo 17 februari 2016 18.00 uur

LEEUWARDEN - Enise B. (21), de vriendin van de uit Harkema afkomstige Antonio van der P., is woensdag in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar cel. Die straf werd in april vorig jaar ook opgelegd door de rechtbank in Assen. Ook het Openbaar Ministerie (OM) had in hoger beroep -op 20 januari- 12 jaar cel geëist. B. en haar vriend trokken in februari 2014 een spoor van geweld door Nederland. Met de politie op de hielen bedreigden en ontvoerden ze mensen.

In Enschede werd een man neergeschoten en gijzelde het duo een compleet gezin. Een vrouw uit Meppel werd vastgebonden achtergelaten in een natuurgebied bij Lelystad. Ze werd gevonden door een boswachter. De vrouw was in haar eigen woning overmeesterd, vastgebonden en bedreigd. Van der P. had haar tot drie keer met een mes gestoken omdat ze weigerde de code van de kluis en haar pincode te geven. B. sloeg de vrouw met een zware steelpan op het hoofd.

B. ging in hoger beroep omdat ze vond dat ze zich wat de Meppelse betrof niet schuldig had gemaakt aan een poging tot doodslag. Het hof achtte poging tot doodslag wel bewezen. Het hof oordeelde dat de rol van B. in het geweld net zo groot was als die van de 26-jarige Van der P. Hij accepteerde zijn straf. Het hof bepaalde dat het duo aan in totaal tien slachtoffers meer dan 75.000 euro aan schadevergoedingen moet betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws