Account
Logo
Zoeken
13.8 °C

Unieke orgelimprovisatie op scheppingsverhaal

za 30 januari 2016, 12.34 uur

BURGUM - Jaap Sake Heeringa uit Dokkum is een organist die fantastisch kan improviseren op het orgel. Hij heeft geweldige improvisaties gemaakt over alle Bijbelse scheppingsdagen. Dit concert is inmiddels veertien keer ten gehore gebracht in verschillende kerken en de luisteraars zijn zonder uitzondering zeer enthousiast. Naast deze improvisaties is er ook samenzang met liederen die vanzelfsprekend ook over de schepping gaan.

Hieronder een deel van een recensie van een vorige keer.

Op iedere dag volgt een improvisatie van de organist. Aanwezigen herkennen de dag, de nacht, sterren, planten, vissen, vogels en kruipende dieren in een prachtig orgelspel. Dan de zesde dag; 'wat was God blij dat de wereld bestond!' Jaap Sake Heeringa trakteert de aanwezigen op een geweldig stuk muziek. In een prachtige cadans beweegt het publiek mee in de vreugde die het uitstraalt.

Nu dus een soort lustrum, voor de vijftiende keer zal het concert ten gehore worden gebracht, nu in de Kruiskerk te Burgum - 31 januari om 19.00 uur. Ook volgt (o. a.) nog een concert in Opeinde, Kommisjewei 184 op zondag 3 april 19.00 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten







Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.5%
Nee  
20.1%
Geen idee  
25.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!