1 °C

Fietsendief raakt baan kwijt

wo 13 januari 2016 13.30 uur

LEEUWARDEN -

Berouw komt na de zonde: een 36-jarige Hallumer had al gauw spijt dat hij op 8 oktober een fiets had gestolen. De man had het karretje, een Gazelle, gepikt bij het station in Drachten en achter in zijn auto geladen. Op weg naar huis kwam hij tot inkeer, maar hij durfde de fiets niet terug te brengen. Hij liet de Gazelle achter in een ander dorp.

Woensdag vertelde hij aan rechter Christine Koelman dat de diefstal ingrijpende gevolgen heeft gehad. Op de dag dat hij de fiets pikte, had hij net een nieuwe baan. Doordat bekend werd dat hij een diefstal had gepleegd, kwam hij op straat te staan. En hij had het al zo krap. Hij had de fiets gestolen omdat het rijwiel van zijn dochter, dat hij van zijn laatste spaargeld had gekocht, ook was gepikt.

De dochter heeft inmiddels een andere fiets, maar de Hallumer zit nu zonder baan en zonder geld. Hij zit in de schuldsanering. Het zou problematisch kunnen worden, als hij een geldboete zou moeten betalen. De rechter hield daar rekening mee. Ook liet Koelman meewegen dat de Hallumer als gevolg van de diefstal zijn baan was kwijtgeraakt. De man kwam er redelijk goed van af met een voorwaardelijke geldboete van 300 euro.

 

Regionaal nieuws

1 °C

3 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.