Account
Logo
Zoeken
20.1 °C

Lintjes voor vertrekkende raadsleden

di 25 maart 2014, 21.30 uur

DAMWALD - Deze week worden in de meeste gemeenteraden de nieuwe raadsleden geinstalleerd. Alvorens dat mogelijk is, moeten er ook altijd een aantal vertrekken. Een aantal raadsleden, die meestal voor een langere periode actief waren, lag een onderscheiding klaar.

Een overzicht per gemeente:

Lintjes in Achtkarspelen
Tijdens de raadsvergadering in Achtkarspelen kregen drie vertrekkende raadsleden een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Gerben Gerbrandy: mevrouw Atty Sietzema-de Haan (60) uit Surhuisterveen, mevrouw Tsjikke Krol-Buma (50) uit Drogeham en de heer Sietse Miedema (64) uit Twijzel. De drie raadsleden werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Atty Sietzema ontving de onderscheiding, omdat zij 20 jaar (sinds 1994) lid was van de gemeenteraad. Tsjikke Krol en Sietse Miedema waren beide sinds 2002 raadslid en namen na 12 jaar afscheid van de raad. Vijf andere vertrekkende raadsleden kregen geen lintje (of hadden die al eens ontvangen).

Lintjes in Dantumadiel
In Dantumadiel keren zes raadsleden niet terug in de nieuwe gemeenteraad. Van het CDA zijn dit Attje Meekma, Wander Slomp en Herre Boskma. Van de PvdA zijn dit Froukje Venema en Meent Wiersma en van Dantumadeel '82 is dit Sije Heidstra. Attje Meekma en Wander Slomp kregen bij het afscheid een Koninklijke onderscheiding omdat zij zich langdurig hebben ingezet voor de gemeenteraad van Dantumadiel. Attje Meekma is de afgelopen twaalf actief geweest als gemeenteraadslid. Voor Wander Slomp is dit maar liefst vijftien jaar.

Lintje in Opsterland
Maandagavond reikte burgemeester Francisca Ravestein één Koninklijke Onderscheiding uit aan het vertrekkende raadslid Sjoerd Krikke. De heer Krikke uit Ureterp werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau als dank voor zijn verdiensten als gemeenteraadslid van de gemeente Opsterland. Hij was van maart 1998 tot maart 2002, mei 2002 tot en met maart 2006 en juni 2006 tot en met maart 2014 raadslid geweest voor het CDA.

Lintjes in Smallingerland
In de raadsvergadering van Smallingerland namen dinsdagavond 11 raadsleden afscheid. Bert van der Meulen (PvdA), Piet Fortuin (CDA) en Jan van Kampen (CDA) kregen bij het afscheid een koninklijke onderscheiding omdat zij allen minimaal 12 jaar raadslid in Smallingerland zijn geweest. De overige vertrekkende raadsleden waren Cees Kuipers (PvdA), Harry Balgobind (PvdA), Sjoukje Akkerman (PvdA), Durkje Groen-Tamminga (CDA), Reitse van der Galiën (ChristenUnie), Sijbren Sijtsma (FNP), Marjon Said-Brinkman (GroenLinks) en Bart Pietersma (Gemeentebelangen).

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Slimme oplossing voor omgewaaide containers

Slimme oplossing voor omgewaaide containers




regionaal nieuws

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding






Poll: Als er een AZC in Dokkum komt. Wat is de beste plek?

Watertorenbuurt  
34%
Kalkhuisplein  
10.3%
Trije Terpen  
55.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!