Account
Logo
Zoeken
4.6 °C

Ktille: geen noodbrug voor zwaar verkeer

wo 4 december 2013, 22.40 uur

KOOTSTERTILLE - Er komt geen noodbrug voor zwaar verkeer over de beschadigde brug van Kootstertille. Dat heeft de provincie woensdag bekendgemaakt. De verwachting is dat het zwaar verkeer in maart 2014 de brug weer kan passeren. De brug is momenteel te zwaar beschadigd voor zwaar verkeer en dit verkeer moet nu omrijden via Burgum of Blauwverlaat. De provincie start in januari 2014 met het stabiliseren van de fundering van de brug. Die is dan weer sterk genoeg om het gewicht van vrachtwagens, bussen en trekkers te dragen.

De brug raakte beschadigd toen een lege chemicaliën-tanker tegen de brug was gevaren. De fundering en brugdek raakten ernstig beschadigd. Na grondig onderzoek heeft de provincie er voor gekozen de fundering van de brug te stabiliseren. Het gaat in dit geval om de aangevaren pijler. Aan de kopse kanten van de pijler komen stalen palen, die met beton aan de pijler worden verbonden. Deze palen houden de pijler op zijn plaats. De fundering wordt zo ontworpen dat deze minimaal 10 jaar mee gaat. Het is nog niet te zeggen wat deze oplossing kost. Daarvoor moeten nog berekeningen worden gedaan.

Het brugdek is later aan de beurt. Provincie en Rijkswaterstaat kijken naar de mogelijkheid om het brugdek aansluitend te repareren en maken daar nog met elkaar een afspraak over. Rijkswaterstaat voert de reparatie uit, omdat zij per 1 januari 2014 beheerder wordt van het Prinses Margrietkanaal en de bijbehorende bruggen. Tot die tijd kunnen schepen tot 7.30 meter onder de brug door varen. De provincie en Rijkswaterstaat stemmen alle werkzaamheden aan de brug Kootstertille met elkaar af.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

regionaal nieuws

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien


regionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten