11.2 °C

Reparatie brug Kootstertille in zicht

wo 27 november 2013 11.50 uur

KOOTSTERTILLE - De reparatie aan de brug van Kootstertille laat niet lang meer op zich wachten. Door middel van loting heeft de provincie Fryslân Aannemer Knol uit Akkrum geselecteerd als aannemer. Het wachten is nu nog op Arcadis dat bezig is met een voorstel. De verwachting is dat het voorstel aan het einde van deze week klaar is. Dan kan worden bekeken wanneer de werkzaamheden gestart kunnen worden. De aannemer zal verder nagaan of er ook in de periode tussen de kerstdagen en oud- en nieuw gewerkt kan worden.

Onderzoek naar de kwaliteit van de beton nabij het draaipunt van de brug heeft geleerd dat dit nog voldoende sterk is om nieuwe ankers in aan te brengen. Voor het aanbrengen van deze ankers hoeft het val zeer waarschijnlijk niet verwijderd te worden. Ook de andere herstelwerkzaamheden vallen relatief gezien mee. Ook de beslissing over het wel of niet toepassen van een noodbrug laat nog op zich wachten totdat Arcadis een definitief voorstel heeft gedaan.

Geduputeerde Sietske Poepjes gaf tijdens een bijeenkomst van Provinciale Staten aan dat de problemen met de brug hopelijk zo snel mogelijk worden opgelost. De pijler moet sowieso gerepareerd worden. De eventuele noodbrug kan uitkomst bieden aan ondernemers aangezien het vrachtverkeer momenteel de brug niet mag passeren. Nadeel van deze noodbrug is dat deze maar 4 meter breed is. Eerder al beloofde Poepjes aan ondernemers dat alle schade die zij hebben geleden door de kapotte brug wordt vergoed, tenminste 'als zij daar recht op hebben'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws