Logo
Zoeken
Zoeken
7.6 °C

Justitie wil 9000 euro van wietkweker

di 02 oktober 2012 13.30 uur

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden wil ruim 9000 euro 'plukken' van een 31-jarige hennepkweker uit Opeinde. Dat maakte de officier van justitie dinsdag bekend in een zitting van de Leeuwarder rechtbank. De Opeinster had een kwekerij in een loods aan de Stuurboord in Drachten. Op 9 december 2010 deed de politie een inval in de loods. De verdachte was bezig hennepplanten te knippen, samen met een 30-jarige Drachtster.

Op de bovenverdieping van de loods stonden 88 wietplanten. De Opeinster beweerde dat het de eerste oogst was die goed was verlopen. Twee eerdere oogsten zouden zijn mislukt. Omdat de kwekerij professioneel was opgezet en omdat de Opeinster zich vaker met het telen van hennep heeft beziggehouden, gelooft het OM de man niet. Vervuilde koolstoffilters wezen erop dat er langer dan een paar weken hennep in de loods was geteeld.

De officier van justitie gaat uit van twee geslaagde oogsten. Met aftrek van de kosten zou de Opeinster in totaal 9063 euro hebben overgehouden aan de verkoop van de hennep. De man werd op 24 april veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De Drachtster kreeg een werkstraf van 20 uur. De Leeuwarder rechtbank ging er toen ook al vanuit dat er meerdere oogsten zijn geweest. In de Pluk-ze zaak doet de rechtbank over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....