Account
Logo
Zoeken
11.4 °C

Koningsdag eindigt onrustig; politie veegt Kaden leeg

zo 28 april 2024, 3.35 regionaal

DRACHTEN - Koningsdag eindigde dit jaar niet overal even feestelijk. Op de Kaden in Drachten ging het aan het einde van de avond mis. Op het kruispunt met de Nachtegaalstraat ontstond een grote vechtpartij. Sommige omstanders spraken zelfs van een steekpartij. Dat was rond 1.20 uur.

Veel politie

Om te voorkomen dat het nog verder uit de hand liep kwam er uit de wijde omtrek politieagenten naar Drachten. Uiteindelijk waren er zo'n 12 voertuigen met meer dan 20 agenten op de Kaden.

"Ter plaatse bleek dat er geen sprake was van een steekincident. Wel was er sprake van onrust. Om de rust te laten terugkeren hebben de collega's besloten de mensen weg te sturen." zo laat de politie weten aan WâldNet.

Kaden schoongeveegd

Na de vechtpartij werd besloten om De Kaden leeg te vegen. Met behulp van de lange wapenstok en een politiehond schoonden de agenten de straat. Een groot deel van De Kaden werd vervolgens afgezet.

Terugtrekken

Nadat de straat zo'n half uur voor een groot deel was afgesloten trokken de agenten zich terug naar het kruispunt met de Nachtegaalstraat. Vervolgens is van een aantal betrokkenen de gegevens genoteerd en zij werden gevorderd de Kaden te verlaten.

Er is één minderjarige jongen uit Beetsterzwaag aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en van meerdere mogelijke betrokkenen zijn gegevens genoteerd.

Afzakken naar centrum

Niet veel later was het weer rustig op de Kaden. De aanwezige politie had zich laten afzakken naar het carillon in het centrum. Hier hebben ze de situatie nog even afgewacht.

Eerder al vechtpartij

Het was niet de eerste keer die avond dat het onrustig was. Bij een eerdere vechtpartij kreeg één van de betrokkenen een proces-verbaal. Daarnaast werd bij een pand een raam kapot gemaakt. Dit gebeurde door een 18-jarige verdachte uit Drachten. Hij is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Leeuwarden.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsPoll: Wat is de beste oplossing voor het opvang-probleem?

Zoeken naar huisvesting voor statushouders  
56.7%
Toch doorgaan met ontwikkeling AZC in Dokkum  
43.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!