17,4 °C

Roemenen braken zeven keer in

vr 14 oktober 2011 09.49 uur

SURHUISTERVEEN - De politie heeft het onderzoek naar twee Roemeense inbrekers van 20 en 31 jaar afgerond. Het duo wordt verdacht van zeven woninginbraken. Tweemaal werd in Surhuisterveen ingebroken en de andere inbraken vonden plaats in Dalfsen en omgeving. De raadkamer van de rechtbank besloot vorige week de twee nog 60 dagen gevangen te houden.

Het duo werd in de nacht van 26 augustus 2011 op heterdaad betrapt toen ze probeerden in te breken in twee woningen in Surhuisterveen. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. In de woning van de twee Roemenen in Leeuwarden vonden rechercheurs van het Friese woninginbrakenteam diverse goederen, waaronder sieraden, waarvan het sterke vermoeden bestond dat die van diefstal afkomstig waren. Ook vonden agenten tijdens de huiszoeking een koffer vol met spelcomputers, dvd-spelers en andere elektronica. Ook dit was vermoedelijk van diefstal afkomstig.

De goederen werden in beslag genomen en na onderzoek bleken deze goederen buit te zijn gemaakt tijdens de zeven inbraken. Een deel daarvan is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. Het woninginbrakenteam heeft tegen de twee Roemenen proces-verbaal opgemaakt en het duo zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

 

Regionaal nieuws

17,4 °C
14 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.