11,4 °C

Drugsdealer in Drachten aangehouden

do 15 september 2011 13.03 uur

DRACHTEN - De politie heeft na een uitvoerig onderzoek een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het verhandelen van grote hoeveelheden harddrugs. De man werd dinsdag aangehouden. Na zijn aanhouding werd bij huiszoeking een grote hoeveelheid harddrugs en contant geld inbeslaggenomen.

Onderzoek naar dealen
Het drugsoverlastteam van de politie in Leeuwarden kreeg na onderzoek zicht op de 32-jarige inwoner van Leeuwarden. Tijdens het onderzoek bleek dat deze man in heel Fryslân drugs verhandelde. Toen er voldoende bewijs was verzameld kreeg het onderzoeksteam van de officier van justitie toestemming om de 32-jarige inwoner van Leeuwarden aan te houden.

Aanhouding verdachten
Dinsdagochtend was de 32-jarige Leeuwarder samen met een 40-jarige inwoner van Drachten per auto onderweg. Op het Ureterpvallaat in Drachten werd de bestuurder van de auto tot stoppen gedwongen en aangehouden door de aanhoudingseenheid van de politie Fryslân. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Vervolg onderzoek
De politie heeft inmiddels huiszoeking verricht in de twee woningen. Daarnaast wordt ook een financieel onderzoek opgestart om zo in kaart te brengen wat de Leeuwarder de afgelopen periode heeft verdiend met het handelen in harddrugs. Op basis van dit onderzoek kan het crimineel vermogen van de Leeuwarder worden afgepakt, omdat misdaad niet mag lonen. Ook gaat het team nog onderzoek doen naar de personen die door de Leeuwarder werden voorzien van drugs. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7