Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

Jef Philipoom wint Biljartevenement

vr 22 april 2011, 12.13 uur

TWIJZELERHEIDE - Biljartevenement door Jef Philipoom gewonnen

Vrijdag 15 april jl. was het weer zover. Biljarters uit de top van Nederland hadden de weg naar café het witte huis Twijzelerheide weer gevonden. Eenmaal aangekomen stond er eerst een buffet op het programma want na zo’n lange rit richting het hoge noorden is de maag wel toe aan wat vulling.

De nodige energie was opgeslagen en mocht worden omgezet in resultaten op het groene laken want daar was het tenslotte om te doen. Er werd gestreden op basis van moyenne waardoor een ieder kans had om een wedstrijd te winnen. Veel knikkende knieen werden zichtbaar gemaakt toen de eerste ballen moesten worden gespeeld. Wij als amateurs krijgen natuurlijk niet gauw de kans om tegen deze grootheden uit te komen.

Gerwin Valentijn mocht zijn kunsten laten zien tegen Richard van Meekeren, eerst genoemde liet er geen gras over groeien en maakte de partij uit in 10 beurten (22-3). Op tafel 2 was het Ad Koorevaar tegen Jan van der Iest (meespelende sponsor) ook Ad was niet van plan om v/d Iest enige kans van slagen te geven en deed er 14 beurten over om de uitslag in 20-1 naar zijn voordeel te laten schrijven. De toon was gezet menig thuisspeler was onder de indruk van de eerste uitslagen. Jef Philipoom (België) was tegen Pieter van den Bosch (meespelende sponsor) geloot, van de Bosch liet zien dat hij door oefening wijs was geworden en kon Jef behoorlijk onder druk zetten.

Na 9 beurten was het 8-8 en het zag er naar uit dat Philipoom het onderspit moest delfen, niets was echter minder waar de strategie werd gewijzigd, “alles op de verdediging” en Pieter wist 9 beurten lang zijn laatste carambole niet te kunnen maken. Met het zweet op zijn voorhoofd was het Jef die de partij beëindigde in 22-8. ook werd er een spannende strijd geleverd door Siepie Venema tegen nieuwkomer Jack Wijnen, Siepie wist in een paar beurten de lat hoog te leggen voor Wijnen maar ook nu weer was het toch de topper die de partij naar zich toe wist te trekken met een slotserie van 5. Sjoerd Dijkstra (meespelende sponsor) mocht het ook nog even tegen Ad Koorevaar proberen maar ook hij was niet opgewassen tegen dit geweld. Vele partijen volgden nog in de voorronde en rond de klok van 19.00 uur was het bekend wie door gingen naar de laatste 12 de zg.

knock out ronde. ook in deze ronde waren het de toppers die de thuisspelers geen kans gaven. 1 partij in deze ronde sprong er wel uit, het was Fokke van der Veen die Philipoom met een aantal geluksballen ook wel “zwijntjes” genoemd behoorlijk onder druk zette. “En nog 1” kreeg van der Veen te horen en miste pardoes de bal “noh hoe kin dit no ik mik links en de bol gjit rjochts” was de uitspraak van Fokke, Jef mocht niet meer falen en maakte de partij uit met een serie van 6. In de kwart finale wist Andries Fonk als enige -in 11 beurten- van de thuisspelers de topper Jack Wijnen te verslaan.

De finale was een feit Jef Philipoom moest tegen Ad Koorevaar en Jitse Postma mocht tegen Andries Fonk om de derde en vierde plaats spelen Philipoom had geen zin meer in het ongedwongen sfeertje en ging met opperste concentratie de finale in, met een serie van 14 en maar 5 beurten mocht hij zich winnaar van de partij en tevens winnaar van het toernooi noemen.

Andries Fonk daarentegen was niet opgewassen tegen een sterk spelende Jitse Postma en werd daardoor 4e. de avond werd afgesloten met live muziek van Hepie Koelstra en Ad (niet alleen biljarter maar ook zanger) Koorevaar. Al met al was dit weer een geslaagd toernooi wat alleen maar te organiseren is met sponsoren. Alle sponsors en vrijwilligers aan dit toernooi nog hartelijk bedankt voor uw medewerking.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten







Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.8%
Nee  
20.1%
Geen idee  
25.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!