1,3 °C

Dieren Circus Renz mogen blijven

vr 14 januari 2011 12.16 uur

BURGUM -

De gemeente Tytsjerksteradiel heeft besloten dat de dieren van het Duitse circus, dat op dit moment verblijft in en rond de oude melkfabriek in Burgum, mag blijven. De gemeente liet eerder deze week weten om te gaan optreden tegen het verblijf. De gemeente kreeg daarop veel kritiek uit de bevolking te verwerken.

Opslag dieren en goederen
De gemeente laat nu weten dat het houden van dieren mag op deze plek. Er is namelijk geen sprake van agrarische activiteiten, maar van het stallen van dieren. Dat wordt gezien als opslag, zoals ook goederen opgeslagen mogen worden.

Onveilige situatie
In verband met de brandveiligheid is wonen op het terrein niet toegestaan. Door de aanwezigheid van gasflessen, andere vormen van brandstoffen en onvoldoende ventilatie is er op dit moment sprake van een onveilige situatie.

Handhaving
De gemeente Tytsjerksteradiel heeft besloten om wel tot handhaving over te gaan wat wonen betreft. In een brief aan de eigenaar van de Action Factory wordt aangegeven dat wonen niet is toegestaan. De opslag van de materialen en wagens is geen probleem. De dieren mogen dus blijven.

 

Regionaal nieuws

1,3 °C

2 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.