Logo
Zoeken
Zoeken
-2.7 °C
© WâldNet

Steen door de ruit met tekst: jodehoer

do 30 september 2010 16.25 uur

BUITENPOST - Bij Vera Steneker uit Buitenpost is woensdagnacht door onbekenden een steen door het keukenraam gegooid. Met veel geluk kwam haar hond - die in de keuken lag te slapen - met de schrik vrij. De steen werd verder vergezeld met de geplakte tekst 'jodehoer' terwijl ze zelf niet Joods is. De aanleiding voor de tekst is wellicht het Joodse gezin Hamers dat naast haar woont aan de Vang in Buitenpost. Vera heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Tientallen dreigbrieven
Het is voor Vera en de familie Hamers niet de eerste keer dat er bedreigingen aan hun adres plaatsvinden. Met de regelmaat van de klok ontvangen ze al anonieme dreigbrieven waarin hoofdzakelijk de familie Hamers 'zwart' wordt gemaakt. In drie maanden tijd werden zo'n veertig brieven verstuurd waarin de aard van de dreigementen steeds groter worden. De politie wilde volgens Vera geen aangifte van de kwalijke brieven opnemen. "Der moat earst wat gebeure en no, nei de stien, kin der wol in oanjefte dien wurde" vult Hamers aan.

Ernstige aantijgingen
Voor de familie Hamers is het het ergste dat hun familie maar ook ten onrechte door de anonieme briefschrijver worden bedreigd en gediscrimineerd. In de brieven staan ook nog eens veel persoonlijke zaken. Eén van de ergste aantijgingen is voor Hans Hamers dat hij een SS'er uit de Tweede Wereldoorlog wordt genoemd terwijl hij juist in deze oorlog veel familie heeft verloren. Bij Vera kwam een dreigement per brief binnen waarin stond dat ze het telefoonnummer van de brandweer maar klaar moest hebben want haar huis kon wel eens in brand vliegen.

"Omdat wy Joadsk binne, liket it in moaie yngong foar de anonime drigers" aldus Hamers. Voor hem komen de dreigementen van de afgelopen drie maanden in elk geval als donderslag bij heldere hemel. De politie heeft donderdag in elk geval de gegooide steen meegenomen voor onderzoek.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

donderdag 8 december

Inbraak overdag in woning in Grou