Account
Logo
Zoeken
13.9 °C
Schapen ritueel geslacht in weiland
De ingewanden en vacht in de sloot........

Schapen ritueel geslacht in weiland

ma 15 juni 2009, 18.10 regionaal

FEANWALDEN - Inmiddels zijn al twee schapen van Wimer Visbeek uit De Westereen in de nachtelijke uren gestolen. Na de diefstal werden de schapen gelijk illegaal geslacht. Het vlees werd meegenomen en de overblijfselen achtergelaten. Drie weken geleden werd het eerste schaap van Wimer gestolen en afgelopen donderdagnacht was het opnieuw raak in het weiland aan de Boppewei.

Een zoektocht naar het vermiste schaap van Wimer leverde dit weekend niets op. Toevallig werd het dier maandag - in mootjes gehakt - teruggevonden. Een voorbijganger zag het het schaap liggen bij een bomensingel aan de Goddeloze Singel bij Feanwâlden. Hij vond al snel eigenaar Wimer, die vervolgens zelf ook constateerde dat zijn vermiste schaap ritueel geslacht was. De poten waren er afgebroken en het complete karkas was verdwenen. Bij de rituele slacht wordt de halsslagader doorgesneden en bij het schaap bleek dit volgens Wimer Visbeek het geval te zijn.

"It wie de dieders dúdlik te dwaan om it fleis. It skiep is yn 't weilân sels direkt slachte. In plas bloed lei der noch" aldus Wimer. Hij heeft zo'n 30 schapen maar door de diefstallen krimpt zijn kudde nu snel. De schade schat Wimer op zo'n 350 euro. De schapen zijn van een bijzonder stamboek (kerry hill) en Wimer wil dan ook niet meer schapen kwijt. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. De agent op het bureau vertelde hem dat er helaas weinig aan zulke slachtingen te doen valt. Getuigen kunnen zich melden bij de politie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws