Account
Logo
Zoeken
14.6 °C

Verdachte zaak Lulofs niet vervolgd

wo 20 februari 2008, 11.23 uur

TWIJZELERHEIDE - De 43-jarige man uit Twijzelerheide, die werd verdacht van betrokkenheid bij de bij de gewelddadige dood van Reinder Lulofs (it Ikeboerke), wordt niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

Begin februari 2007 heropende de politie het onderzoek naar de dood van Lulofs op grond van nieuwe aanwijzingen. Op 13 februari 2007 werd eerdergenoemde man als verdachte aangehouden en in verzekering gesteld. De man zat tot 13 april 2007 in voorlopige hechtenis. Wegens gebrek aan bewijs werd hij vrijgelaten, hij bleef echter wel verdachte in de zaak.

Het onderzoek werd nog enkele maanden voortgezet maar leverde onvoldoende wettig bewijsmateriaal op tegen de man. De zaak blijft een cold-case. Mocht daartoe aanleiding zijn dan zal er opnieuw een onderzoeksteam geformeerd worden.

Brand in woning blijkt aangestoken
Op maandagochtend 30 september 1996 werd de 87- jarige Lulofs, na een brand in zijn boerderijtje aan de Popels te Twijzelerheide, door de brandweer dood aangetroffen in zijn slaapkamer. Na onderzoek door de recherche werd vastgesteld dat de brand in de woning was aangestoken. Uit sectie op het stoffelijk overschot werd vastgesteld dat Lulofs was overleden ten gevolge van verstikking door inhalatie van rook. Verder bleek dat er uit de woning een aantal goederen was gestolen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Lagere grenswaardes bij combigebruik van drugs in het verkeer

Lagere grenswaardes bij combigebruik van drugs in het verkeer

regionaal nieuws

Smallingerland: kleine windmolens op meer plekken

Smallingerland: kleine windmolens op meer plekken






regionaal nieuws

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten