0,9 °C

Foppe moet ook terug in Strawelte

vr 11 november 2005 15.41 uur

KOLLUM - Het nieuws, dat de band Strawelte weer wordt opgericht, is te snel naar buiten gekomen. Dat is de mening van gitarist Paul Alma, die vanaf het begin betrokken was bij de Fryske topband. Zo lieten voormalige bandleden van Strawelte deze week weten, dat zij niet op de hoogte zijn van de plannen van Alma. De gitarist zegt in een reactie, dat hij zanger Foppe Land ook bij het "nieuwe Strawelte" wil gaan betrekken.

"Ik zoek spoedig contact met Land, want tussen 1987 en 1990 waren Foppe en ik Strawelte", aldus Alma. Volgens Alma is de band gestopt, omdat de leden het succes niet meer konden combineren met hun dagelijks werk en studie. "Foppe liet toen weten, dat hij niet verder kon in de muziekwereld, maar ik zou graag willen, dat Land zijn comeback maakt bij Strawelte. Mocht hij daar niets in zien, dan doe ik het zelf", zegt Alma.

Alma hoopt dat het nieuwe Strawelte een succes wordt, maar wanneer de band voor het eerst een optreden geeft is niet fuidelijk. "Waarschijnlijk in de loop van 2006. Uiteraard worden oude klassiekers op de planken gebracht, maar het idee staat nog in de kinderschoenen", benadrukt Alma. Volgens de gitarist kan de nieuwe band net zo'n succes worden als het oude legendarische Strawelte. "Ik merk dat ook de huidige generatie jeugd behoefte heeft aan onze Friestalige muziek", aldus Alma.

 

Regionaal nieuws

woensdag 8 december

Burgumer opgepakt na mishandeling

Advertentie

Advertentie