Account
Logo
Zoeken
12.2 °C

Wereldlichtjes dag

MITSELWIER - Samen herdenken in liefdevolle herinnering

Elk jaar, op de 2e zondag van december, is het Wereldlichtjesdag.

Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

De Doarpstsjerke in Metslawier heeft voor deze herdenking zijn deuren geopend. Wij nodigen hierbij alle mensen van harte uit die een kind zijn verloren. Op zondag 10 december om 19.00 uur staan we samen stil bij onze kinderen, die op welke leeftijd dan ook, zijn overleden. Samen eren en herinneren we de kinderen door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. Ook is er ruimte voor eigen inbreng. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen. Ook familieleden en andere mensen die zich verbonden voelen zijn van harte welkom in de Doarpstsjerke.



Als u graag wilt dat de naam van uw kind wordt genoemd, wilt u dat aan ons doorgeven? Als u graag een gedicht wilt voorlezen of andere persoonlijke bijdrage wilt leveren aan deze avond dan kan dat ook. Stuur een email naar wereldlichtje@ hotmail.com of geef het aan ons door bij binnenkomst.



Programma

18.30 inloop Doarpstsjerke Metslawier

18.45 herdenking begint

19.00 we steken de kaarsen aan, noemen de namen van de kinderen

19.15 ruimte voor muziek, stilte en gedichten

20.00 einde

Na afloop is er koffie, thee of limonade en een informeel samenzijn in het kerkje om gedachten en gevoelens te delen. Mocht u de herdenking niet kunnen of willen bijwonen, dan kunt u ook thuis om 19.00 uur een kaars branden.



Voor meer informatie kijk op de website wereldlichtjesdag.nl

Waar:Doarpstsjerke
Plaats:Mitselwier
Datum:10-12-2023
Aanvang:18.30 uur