Account
Logo
Zoeken
7.8 °C

‘Canto Ostinato’ door Wiebe en Wytske

LEEUWARDEN - Concert ‘Canto Ostinato'

door Wiebe Kaspers en Wytske Holtrop

Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,

vrijdag 22 december 2023 om 20.30 uur.In Cultuurpodium Dorpskerk Huizum wordt door Wiebe Kaspers (op vleugel) en Wytske Holtrop (op cello) een uitvoering gegeven van de 'Canto Ostinato', de bekende compositie van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923 - 2012).

Dit stuk werd gecomponeerd in de jaren '70 onder de naam 'Perpetuum', maar een paar maanden voor de eerste uitvoering werd de titel 'Canto Ostinato' gekozen. Het wordt deze keer uitgevoerd op een vleugel en op een cello. (In de Dorpskerk komt een vleugel, die voor het eerst door Wiebe Kaspers zal worden bespeeld.)

Canto verwijst naar de melodie of een kort muzikaal motief; Ostinato verwijst naar herhaling. Het stuk lijkt steeds opnieuw geboren te worden. De kaders liggen vast maar door het voortdurende oog- en oorcontact van de pianist Wiebe Kaspers en celliste Wytske Holtrop ontstaat het stuk in Huizum als het ware opnieuw.

'De Canto' gaat door en is eigenlijk nooit af. Laat u meenemen door de betoverende en meditatieve klanken. Die klanken vormen bijna een oase van rust. We gaan samen op weg naar de winter, die bijna aanbreekt wanneer het concert voorbij is.

Cultuurpodium Dorpskerk Huizum biedt u een indrukwekkende en intrigerende concert-ervaring voor zowel het publiek als voor de beide musici.Foto van Wiebe Kaspers: Piet Douma.De toegangsprijs is € 15,00.

Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor:

https://www.ticketkantoor.nl/shop/Canto .

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .

Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl ,

https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum en https://kaspar.nu .

Waar:Cultuurpodium Dorpskerk Huizum
Plaats:Leeuwarden
Datum:22-12-2023
Aanvang:20.30 uur
 

Jan de Vries

Leeuwarden
0618694821