Account
Logo
Zoeken
15 °C

DeWolff

DRACHTEN - Na 15 jaar is de opmars van de Nederlandse psychedelische southernrocksensatie DeWolff nog niet gestopt. Met de nieuwe plaat Love, Death & In Between weet de groep zich opnieuw te overtreffen. Een weergaloos muzikaal epos die ze op zaterdag 9 december komen voordragen in Iduna. De ticketverkoop start per direct.
Het zaadje voor Love, Death & In Between werd geplant in Memphis. "In 2019 woonde ik een preek bij van Al Green in zijn eigen kerk, en dat was muzikaal een levens veranderende ervaring", herinnert Pablo zich. "Ik was daar nog geen minuut en ik was al aan het huilen. Hij had het over iemand die haar rekeningen niet kon betalen en zei vervolgens: 'I call up to the almighty saviour to help her.’ Wat werd beantwoord met luide 'Yeaaah! Yeaaah's!' De band speelde twee akkoorden, wat prachtig was. Ik was er intens door geraakt. Het maakte zo’n diepe indruk. Zoiets wilde ik ook in onze liveshow, maar we hadden geen geschikte nummers. Toen we begonnen met schrijven, wilde ik zoiets maken, een bijna religieuze ervaring. Want muziek voelt voor ons toch als een religie. Het is iets dat altijd in onze gedachten is. Het is waar we ons hele leven aan wijden."
Vanuit een analoge studio in het dorp Loguivy-Plougras in Bretagne schreef DeWolff twaalf liedjes, . Geheel live op tape opgenomen, zonder overdubs, werden de broers Pablo (gitaar/zang) en Luka van de Poel (drums/zang) naast Robin Piso (Hammond/Wurlitzer) vergezeld door een groot aantal muzikale vrienden. Plezier makend en beseffend wat voor hen het allerbelangrijkst is. Op een dieet van Al Green, Sam Cooke en John Steinbeck hebben ze een aantal van hun meest soulvolle maar opzwepende songs geschreven. Wees voorbereid op een heart-stopping kinda show.

Waar:Poppodium Iduna
Plaats:Drachten
Datum:09-12-2023
Aanvang:20.00 uur