Account
Logo
Zoeken
7.9 °C

Harlem Lake

DRACHTEN - Lekker! Smelt invloeden van Joe Bonamassa, Dire Straits, Little Feat en BB King samen en uit de oven komt Harlem Lake.

Een zeer talentvolle jonge band die in de media de hemel wordt in geprezen. Johan Derksen noemt ze on-Nederlands goed. Niet voor niets wonnen ze dit jaar de European Blues Challange.

Het avontuur van Harlem Lake is gestart als de Dave Warmerdam Band. Nadat Dave als 16-jarige in Memphis in de halve finale van de International Blues Challenge iedereen verbaasde met zijn pianotalent, richtte hij zijn eigen groep op. Er werden de nodige speeluren gemaakt in overvolle kroegjes en op verschillende bluesfestivals. Na het uitbrengen van een sterk livealbum beloofde 2020 een volle agenda met grote festivals en tours door Duitsland en België. Door de pandemie werd alles geannuleerd. De ruimte die ontstond werd aangegrepen voor het schrijven van nieuw materiaal en de Dave Warmerdam Band werd omgedoopt tot Harlem Lake, een naam die direct refereert aan hun roots: de Haarlemmermeerpolder.

De debuutplaat ‘A Fool’s Paradise vol. 1’ bevat prachtig vormgegeven nummers met invloeden uit americana, rock en soul en enkele odes aan de blues. Het album werd gepresenteerd tijds hun show als voorprogramma van Walter Trout in een uitverkocht 013. In Iduna komen ze met een 8-koppige formatie de boel plat spelen.

Waar:Poppodium Iduna
Plaats:Drachten
Datum:24-03-2023
Aanvang:20.00 uur